Laatste Nieuws

Expositie unieke tuinbeelden in Den Hoorn

 

Op vrijdag 9 en zaterdag 10 september a.s. kunt u weer genieten van een tentoonstelling tuinbeelden. Diego en Brenda Kooy richten hun tuin aan de Zwethkade Zuid 4 in voor een (verkoop)tentoonstelling van stenen beelden uit Zimbabwe. Dit jaar vullen ze het aan met schilderijen.

Al jarenlang kopen Diego en Brenda beelden van kunstenaars uit Zimbabwe. Soms digitaal maar dit jaar reisde Diego weer zelf naar Harara in Zimbabwe om tientallen beelden uit te kiezen.

 

 

Diego: “Het was weer zo fijn om de kunstenaars te zien en te spreken. Het gaat best goed met hen: ze verkopen tegenwoordig veel gemakkelijker hun kunst nu via WhatsApp en internet galerie eigenaren over heel de wereld weten te bereiken. Toch weegt een live bezoek niet op tegen het gemak van digitaal contact: Ik heb dit keer echt juweeltjes van kunstwerken kunnen uitzoeken die ik anders waarschijnlijk misgelopen was.

 

We zijn heel trots op de collectie. We hebben kunstwerken van onze favoriete kunstenaars en werk van kunstenaars die ik nog niet eerder ontmoet had. En wat ook bijzonder is: We hebben 3 hele grote schilderijen aangekocht voor deze tentoonstelling, die zijn ook heel gaaf”. 

De tuin is gratis toegankelijk op vrijdag 9 september en zaterdag 10 september van 10.00 – 18.00 u.
zie ook www.spiritsinstone.art
Terug
maandag 5 september 2022 11:17:59 Categorie: Laatste Nieuws Ingezonden door: JW