Laatste Nieuws

Inwoners genoten van een zeer gezellige en heerlijke Jubileum Rijsttafel in De Bras

Het is feest in de Vinex; We vieren het 20 jarig bestaan. Een feest wat het hele jaar door bol staat van de gezellige activiteiten. Vooral op zaterdag 27 augustus werden tal van activiteiten georganiseerd voor jong  en oud ter afsluiting op het terrein van Stadsboerderij Landzicht en Restaurant De Smulhoeve. Daarover later meer.

 

 

 

Door Dick Muijs.

Bewonersorganisatie BurenvanDeBras trapte vrijdagavond 26 augustus af met een Jubileum Rijsttafel voor inwoners van Leidschenveen en Ypenburg. In het begin van de avond waren circa 250 inwoners, jong en oud,  aangeschoven aan lange tafels om te genieten van een voortreffelijke Jubileum Rijsttafel, verzorgd door Michel Meijboom van MyChefToko2Go. Ter verhoging van de feestvreugde nam burgemeester Jan van Zanen, op uitnodiging, deel aan dit gezellig samenzijn, evenals stadsdeeldirecteur Petra Sevinga.

 

 

Saamhorigheid:

 

Na het welkomstwoord van BurenvanDeBras voorzitter Walter van Krieken, was het woord aan de burgemeester. Hij feliciteerde het stadsdeel met het 20 jarig bestaan. Verder zei hij onder meer dat dit soort ontmoetingen voor alle leeftijden de saamhorigheid bevorderd. Samen eten, wonen, werken is het motto. Laat dit soort ontmoetingen een voorbeeld voor andere wijken zijn. Vervolgens werd hij uitgenodigd om als eerste van alle uitgestalde heerlijkheden te proeven. Hij liet het zich goed smaken, met dank aan chefkok Michel Meijboom!

 

 

Gezelligheid:

 

De deelnemers hadden ook zin in een lekker hapje; vanaf het begin was er een gezellige en spontane sfeer die naarmate de avond vorderde,  steeds gezelliger werd. Spontaan ontstonden vele gesprekken en werden nieuwe contacten gelegd en oude banden aangehaald. Het bleef nog lang gezellig in de Bras, mede dankzij de voortreffelijke Jubileum Rijsttafel met de bijbehorende drankjes!

De Jubileum Rijsttafel was een initiatief van Bewonersorganisatie BurenvandeBras en Michel Meijboom vanMyChefToko2Go, en gerealiseerd door de gemeente Den Haag.

Met dank aan Michel Meijboom en zijn professionele team, de vele vrijwilligers, en Erwin Groen die de algehele leiding had waardoor alles vlotjes verliep. Voor meer informatie: www.mycheftoko2go.nl

 

Foto 1: ©Dick Muijs: Chef Michel Meijboom bedient Jan van Zanen met een schotel heerlijkheden.

 

Foto 2: € Dick Muijs: gezelligheid kent geen tijd aan tafel.

 
Terug
zaterdag 27 augustus 2022 15:59:10 Categorie: Laatste Nieuws Ingezonden door: JW