Laatste Nieuws

Veel kunst tijdens de 7e Open Atelierroute Wateringen-Kwintsheul

Bezoek lokale kunstenaars op zaterdag 3 en zondag 4 september 2022

 

Wateringen, 26 augustus 2022 - Op zaterdag 3 en zondag 4 september a.s. vindt de 7e editie van de Open Atelierroute Wateringen-Kwintsheul (OAWK) plaats. Tijdens het evenement dat tweejaarlijks terugkeert exposeren lokale kunstenaars hun werk in het eigen atelier, thuis of op ludieke locaties. Een groot deel van de bijna 40 deelnemende kunstenaars heeft zich dit jaar door het thema ‘Vrijheid’ laten inspireren. Kunstwerken worden daarbij verkocht voor het goede doel. De opbrengst komt ten goede aan de Stichting Vluchtelingenwerk.

 

 

 

Tijdens de editie in 2018 hebben meer dan 1.000 kunstliefhebbers het tweedaagse event bezocht. Marja Ouwerling (voorzitter OAWK): ‘Omdat we door corona lang niet konden exposeren zien we een groot enthousiasme bij de deelnemers. We hopen dan ook dat er deze editie weer veel belangstelling is van het Westlandse publiek.’’ Belangstellenden uit Wateringen, Kwintsheul en de regio kunnen op basis van een speciale routekaart twee dagen genieten van een grote diversiteit aan kunstwerken en -vormen op 19 locaties.

Thema Vrijheid en kunst van afval

Bijzonder zijn de workshops in basisschool De Hofvilla, waar met zwerfafval kunstwerken worden gemaakt, geïnspireerd op het thema Vrijheid. Geïnteresseerden die willen deelnemen kunnen beide dagen ter plaatse aanmelden. Gelijktijdig met de OAWK start in De Hofboerderij de expositie Vrijheid! met werken gemaakt door nieuwe Westlanders.

 

Speciale routekaart
De OAWK 2022 vindt plaats op zaterdag 3 en zondag 4 september a.s. op 19 locaties in Wateringen en Kwintsheul. De ateliers zijn te bezoeken tussen 11.00 en 17.00 uur. De speciale OAWK-routekaart is digitaal beschikbaar op de website. Ook is de gedrukte routeflyer te verkrijgen op alle deelnemende locaties, in De Hofboerderij (in het Hofpark) of in de week voor het evenement en op zaterdag in de Wateringse Bibliotheek in de Herenstraat in Wateringen. Gezien de mogelijke drukte zijn de locaties het beste wandelend en per fiets bereikbaar. De toegang is gratis. Meer informatie: www.oawk-atelierroute.nl
Terug
vrijdag 26 augustus 2022 19:16:44 Categorie: Laatste Nieuws Ingezonden door: JW