Laatste Nieuws

FitStap programma in Nootdorp/Ypenburg

De FitStap coaches van Nootdorp organiseren een kennismakingsweek met gratis introductielessen in recreatiegebied de Dobbeplas (Nootdorp) op maandagavond 5 september van 19.00 tot 20.00 uur, dinsdagochtend 6 september, donderdagochtend 8 september en vrijdagochtend 9 september van 9.30 tot 10.30 uur.

 

 


Slechts 53% van de Nederlanders van 18 jaar en ouder voldoet aan de beweegrichtlijnen van de gezondheidsraad. Nederlanders zitten gemiddeld 9,1 uur per dag. Hoe is het met uw beweeg- en zitgedrag? Beatrix Tas van www.wandelenismeer.nl en Natasja Vermaas van www.getinmotion.nl. hebben daarom de handen ineen geslagen en willen samen de gezondheid en vitaliteit van mensen positief bevorderen door de laagdrempeligeerkende beweeg- en leefstijlinterventie FitStap en FitStap met reuma te introduceren.

FitStap is het nieuwe beweegprogramma van Koninklijke Wandel Bond Nederland (KWBN) en wordt landelijk gewaardeerd met een 8,4 en 8,7 en is opgesteld met professionele partners. In 12 weken worden deelnemers geholpen om zich (weer) fit en vitaal te voelen. Het gaat hierbij niet enkel om voldoende beweging. Juist de combinatie van een gezonde geest in een vitaal lijf staat centraal waarbij zelfmanagement een belangrijke rol speelt. Om duurzaam succes te hebben, gaan deelnemers dan ook werken aan inzicht in gedrag, patronen en leefstijl. Tijdens de gezamenlijke groepstrainingen is er aandacht voor beweegtechnieken, voedingskennis, motivatie/coaching en cognitieve fitness. Dit alles passend bij de persoonlijke doelstellingen van de deelnemers. Daarnaast trainen de deelnemers twee keer in de week zelfstandig. Ook gaan zij aan de hand van opdrachten en tips actief in de weer met hun leefstijl. Via een app worden zij gedurende de week gemotiveerd en voorzien van informatie en hebben zij contact met elkaar en met de trainer. Naast fysieke bijeenkomsten vindt er dus ook online, interactieve ondersteuning plaats. Het verkrijgen van inzicht, vergroten van het zelfvertrouwen, laagdrempeligheid, haalbaarheid en plezier staat bij FitStap voorop. 

 

 

Wat houdt de introductie in
We bieden iedereen de gelegenheid om aan den lijve te ervaren wat FitStap is, om kennis te maken met de coaches en om al hun vragen te stellen en/of in gesprek te gaan.

 

De coaches
Samen hebben ze meer dan 25 jaar professionele ervaring in de domeinen zorg, welzijn en sport en ook persoonlijk ervaren wat een gezonde leefstijl voor je kan betekenen. 

 

Vragen en aanmelden?
FitStap coach Nootdorp Natasja Vermaas - info@getinmotion.nl - 0628601763
FitStap coach Pijnacker Beatrix Tas - info@wandelenismeer.nl - 0683253119
Een uitgebreide videopresentatie FitStap Nootdorp kunt u hier bekijken https://youtu.be/YXIChhOORsU

 

 
 Terug
vrijdag 9 september 2022 11:33:42 Categorie: Laatste Nieuws Ingezonden door: JW