Laatste Nieuws

Schreeuwende jonge meeuwen op straat? Dit kun je doen!

 Schreeuwende jonge meeuwen op straat? Dit kun je doen!

Juli is de maand van de jonge meeuwen. Ze springen van de daken en lopen een dag of vijf schreeuwend over straat. Op afstand kijken de ouders mee. Zij voeren het jong en beschermen het, ook tegen ons, mensen. Dierenambulance en Hospitaal Den Haag geeft tips over wat wel en wat niet te doen.

 


Beschermde dieren

Als het jong gezond is, hoef je niets te doen. De dierenambulance zal ook niet komen om het jong weg te halen. Linette Eveleens legt uit: “Jonge meeuwen hebben ongeveer vijf dagen nodig om te leren vliegen en in de tussentijd houden de ouders het jong in de gaten. Meeuwen zijn beschermde dieren volgens de Wet natuurbescherming. Als wij geen goede reden hebben om in actie te komen, dan mogen wij dat simpelweg niet doen. Natuurlijk helpen wij wel als het jong gewond is of als de ouders nergens te bekennen zijn. Wij brengen de meeuwen dan naar Vogelopvang De Wulp of Wildopvang Zuid-Holland.”

Wat kun je doen?

Het is lastig om jonge meeuwen voor je gevoel aan hun lot over te laten. Toch is dat het advies van Dierenambulance Den Haag. Linette Eveleens: “Als ze gezond zijn, dan is dat echt het beste om te doen.”


Terug
dinsdag 5 juli 2022 15:35:06 Categorie: Laatste Nieuws Ingezonden door: JW