Laatste Nieuws

Word vrijwilliger en maak het verschil. Ook iets voor U?

Vrijwilligerswerk kan weer, nu we de corona-problematiek na twee jaar voor het overgrote deel achter de rug hebben. Veel activiteiten in ons stadsdeel worden of zijn weer opgestart, en Desiree en Laura van organisatie Wijkz. Leidschenveen/Ypenburg vragen graag aandacht voor vrijwilligerswerk. Zij hebben behoefte aan vrijwilligers, dus zijn ze op zoek naar jou!

Door Dick Muijs.

Vrijwilligers nodig:
Desiree Ramdien en Laura van Kan: ”wij zoeken vrijwilligers die wat willen betekenen voor de medemens. Bijvoorbeeld je buurman of buurvrouw helpen met kleine klusjes zoals het ophangen van een schilderij of een lamp vervangen, boodschappen doen of de hond uitlaten, iets wat zij zelf niet kunnen door allerlei omstandigheden. Maar denk ook aan leren van een andere taal door taalmaatje te zijn of gewoon een praatje maken en koffie drinken bij iemand die daar behoefte aan heeft. Het sociale aspect is daarbij erg belangrijk en wordt zeer gewaardeerd”.

Waarom vrijwilliger worden?
Van vrijwilligerswerk wordt je blij, ontwikkelt je talenten en maakt jezelf nuttig, je zet je kennis en vaardigheden in en voelt je betrokken. Je zet je in voor de samenleving en betekent iets voor een ander. Vrijwilligerswerk zorgt voor afwisseling in je leven, houdt je actief en leert nieuwe mensen kennen. Maar het allerbelangrijkst is dat vrijwilligerswerk mensen tot elkaar brengt. Hoe mooi kan dat zijn.
Info:
Wilt u meer weten kijk dan op https://doejeookmee.nl daar kunt u vacatures vinden waarvoor vrijwilligers worden gevraagd zoals voor burenhulp en vervoer en begeleiding. Ook kunt u Laura en Desiree mailen voor meer informatie: d.ramdien@voorwelzijn.nl of LvanKan@wijkz.nl U kunt ook terecht voor informatie bij de bekende Servicepunten XL in Ypenburg in wijkcentrum Piet Vink, Laan van Hoornwijck 260, wijkcentrumpietvink@voorwelzijn.nl telefoon 070-205 25 40 of in Leidschenveen, Harriet Freeserhof 201, wijkcentrumleidschenveen@voorwelzijn.nl telefoon 070-205 24 00. Help uw medemens met vrijwilligerswerk: U maakt als vrijwilliger het verschil!
Foto: © Dick Muijs. Vrijwilligers attenderen je op vrijwilligerswerk.


Terug
zondag 3 juli 2022 10:25:59 Categorie: Laatste Nieuws Ingezonden door: JW