Laatste Nieuws

Feest in de Vinex Leidschenveen-Ypenburg is losgebarsten!

 

Vrijdag 13 mei werden de festiviteiten rondom het 20 jarig bestaan van de Vinex Locatie  Leidschenveen-Ypenburg officieel geopend door wethouder Kavita Barbhudayal  en stadsdeeldirecteur Petra Sevinga. Zij deden dat voor een bomvolle bibliotheek met circa 140 bezoekers. Onder de naam ‘Feest in de Vinex’ werden op 13 en 14 mei tal van feestelijke activiteiten georganiseerd in diverse locaties.

 

Door Dick Muijs.

Feest in de Vinex Leidschenveen-Ypenburg is losgebarsten!

Na de officiële opening organiseerde de gemeente Den Haag, Cultuuranker Leidschenveen-Ypenburg en Hummingbird een muzikale ontdekkingsreis door de wijk. Op zes locaties waren er korte optredens van talentvolle artiesten. Het werd een groot succes! De feestelijke afsluiting vond plaats in de bibliotheek Leidschenveen. Dat feest duurde tot laat in de avond.

Op zaterdag 14 mei werd er vrolijk verder gefeest: van start ging het stadmakersfestival Leidschenveen-Ypenburg. Een gezellig en inspirerend festival met tal van leuke activiteiten voor jong en oud.

In Wijkcentrum Piet Vink op Ypenburg waren tal van workshops opgezet.  Onder meer een vlaggenworkshop voor kids, je kon creatief bezig zijn, gezellig meedoen met yoga en ademsessies, creatief aan de slag met henna, en nog veel meer leuke zaken. Uiteraard waren de Parels van Ypenburg ook aanwezig met hun prachtige creaties. Deze binnen activiteit trok, ondanks of dankzij  het prachtige weer, een redelijk aantal bezoekers.

Voor de liefhebber stond s ’middags een Blonde Bier Proeverij in eetcafé Verhage in winkelcentrum Leidschenveen op het programma. Zes heerlijke Blonde Bieren gebrouwen  door zes verschillende brouwerijen uit de omgeving waren uitgestald om te proeven. Het prachtige weer zorgde voor een grote toeloop en veel gezelligheid!

Ook in gebouw A van Castellum in Leidschenveen waren diverse activiteiten ondergebracht zoals een literair café met diverse dichters en muzikanten, Haagse Verhalen sessies en een mini-liefdesmarathon.

Volop reuring dus in de Vinex en de organisatie was dan ook zeer tevreden over het verloop. De komende maanden zullen er nog meer feestelijkheden plaatsvinden, met als sluitstuk een spetterende finale op 26, 27, en 28 augustus in De Smulhoeve Leidschenveen. Uitgebreide informatie daarover lees je onder meer in deze krant.

Het stadmakersfestival is een productie van productie@haagstheaterhuis.nl  kijk voor meer informatie en het hele programma op facebook.com/FeestindeVinex

 

 

 
Terug
zondag 22 mei 2022 08:06:28 Categorie: Laatste Nieuws Ingezonden door: Rob