Laatste Nieuws

Japanse Tuin

 

De Japanse Tuin ligt in het midden van landgoed Clingendael. In de tuin vindt u zeldzame bomen en planten. Omdat de tuin al heel oud is en kwetsbaar, is deze maar 8 weken per jaar open.

Japanse Tuin gesloten

De Japanse Tuin is dit voorjaar gesloten. Er broedt een bijzondere roofvogel die wordt beschermd door de Wet natuurbescherming. Het gaat om een sperwer. Deze roofvogel komt niet veel meer voor in Nederland en is een beschermde vogelsoort. Het is belangrijk dat de sperwer rustig kan broeden. We vragen u om rustig te blijven in de omgeving van de Japanse Tuin. De Japanse Tuin gaat half oktober weer open voor bezoekers.

Japanse Tuin
 
 

Locatie

Landgoed Clingendael, Wassenaarseweg. Bekijk uw route via Google Maps(externe link). Volg in het park de routebordjes ‘Japanse tuin’.

Toegang

Bezoek aan de Japanse Tuin is gratis.

Regels om de tuin te beschermen

Omdat de Japanse Tuin heel kwetsbaar is, zijn er een paar regels om hem te beschermen:

  • Niet toegestaan zijn: honden, buggy’s en elektrisch aangedreven hulpmiddelen zoals bijvoorbeeld een scootmobiel.
  • Heeft u een rolstoel? Dan kunt u een kleiner deel van de tuin bezoeken. Er is een aparte ingang met een speciale, kortere route door de tuin.
  • Zijn er veel bezoekers? Dan moet u soms even wachten voor u de tuin in mag. Er mag een maximum aantal bezoekers in de tuin komen.
  • Bij slecht weer, bijvoorbeeld tijdens harde regenval, kan de tuin tijdelijk worden gesloten.

Bijzondere sfeer

De Japanse Tuin heeft een aparte en bijzondere sfeer. Dit komt onder andere door de prachtige moslaag. Daarnaast staan er prachtige en zeldzame planten en bomen in de tuin. In het voorjaar kunt u de volle bloei van de azalea’s, rhododendrons en sierkersen bewonderen. Tijdens de herfstopening is de tuin heel kleurrijk door de herfstverkleuringen van de verschillende Japanse esdoorns.

De Japanse Tuin in de herfst

Historische waarde

De tuin heeft stenen lantaarns in verschillende vormen. Ook zijn er 2 watervaten. Het ene watervat heeft 4 afbeeldingen van Boeddha's. Het andere watervat heeft de vorm van een lotusbloem. Vanaf het paviljoen kunt u de tuin goed bekijken.
Terug
vrijdag 22 april 2022 08:42:37 Categorie: Laatste Nieuws Ingezonden door: Rob