Laatste Nieuws

Parels van Ypenburg “We Parelen het hele jaar door dit jaar!”

 

De Parels van Ypenburg gaan al vroeg van start dit jaar. Normaal gesproken vindt het evenement in oktober plaats, maar na 2 jaar niets en weinig te kunnen doen vanwege Covid-19, gaan de Parels van Ypenburg (en Leidschenveen) dit jaar vaker laten zien wat voor talent er aanwezig is in de wijk.

 

Daarmaast breiden de Parels van Ypenburg hun werkgebied uit met Leidschenveen! Van oudsher bestonden de Parels van Leidschenveen los van de Parels van Ypenburg. De eerst groep stopte er een aantal jaren geleden mee. Nu dit jaar het stadsdeel Leidschenveen-Ypenburg 20 jaar bestaat, wil de Parelwerkgroep beide wijken van het stadsdeel combineren in het evenement.

Parels van Ypenburg   “We Parelen het hele jaar door dit jaar!”

Een super leuke uitdaging” aldus Alice van de Parelwerkgroep. “We hebben na ons 10-jarig bestaan 2 corona jaren gehad en we zijn er in de werkgroep aan toe om wat vernieuwing aan te brengen. Leidschenveen is ook een leuke wijk met veel talent. Dat willen we ook graag laten zien”.

 

Toffe Burendag 16 april

“Ons eerste ‘optreden’ zal zijn tijdens de Toffe Burendag op 16 april bij buurthuis de Yp in de wijk de Bras. We vinden het erg leuk om dan aan te sluiten bij een evenement van ons voormalig Parel-teamlid Christine Filip”, aldus Patty van de werkgroep.

Op 16 april staan de Parels met een kraam bij de Yp zullen 2 Parels hun eigen producten verkopen zoals de kwartetten van Delft van Alice van den Dool en de knuffels van Hennie Kluft. Daarnaast kan je informatie krijgen over de deelname aan de Parels en je direct inschrijven voor het evenement op 1 en 2 oktober. Want dan vindt het ‘echte’ Parelevenement plaats.

 

Stadmakersfestival 14 mei

Maar voor het zover is, neemt een aantal Parels ook deel aan het stadmakersfestival op 14 mei in wijkcentrum Piet Vink. Er zullen workshops en exposities zijn van Parels die al vaker mee gedaan hebben met het evenement. Zo geeft fotograaf Sander van der Wel een workshop over fotografie met telefoon of camera, Hanneke Lambeck leert je werken in zachte steen, Jacqueline Leemkuil kan in 15 minuten eenstudiekeuzeadvies verzorgen, Hennie Kluft is aanwezig met haar zelf gehaakte knuffels, er hangt werk van Jenny Bezemer aan de muur en Hildegard Mandos zorgt voor een muzikale omlijsting.

 

Op 16 april en 14 mei staan reeds bekende parels ingedeeld maar voor 1 en 2 oktober zijn we weer op zoek naar nieuwe Parels. Mensen uit de wijk Ypenburg en Leidschenveen die een talent hebben, dat ze graag willen laten zien, worden van harte uitgenodigd om zich aan te melden. Je kan tijdens het evenement aan de rest van de wijk tonen wat je passie is en/of waar je op kleine schaal je werk van gemaakt hebt. Wij zorgen er voor dat je een leuke plek krijgt in de wijk tijdens het evenement.

Heb je na het lezen van dit verhaal nu al zin om je aan te melden dan kan dat via parelpost@hotmail.com en geef dan een korte beschrijving van wat je doet. We nemen daarna contact met op. Je kan ook meer lezen op de website: parelsvanypenburg.nl

 

Foto : liliansfotografie.nl
Terug
dinsdag 29 maart 2022 08:04:41 Categorie: Laatste Nieuws Ingezonden door: Rob