Laatste Nieuws

Laat uw tuinafval gratis ophalen tijdens de takkenroute

 

Het is weer tijd voor de Haagse takkenroute. Van 21 maart tot en met 22 april haalt de gemeente gratis uw snoeihout en takken op. U kunt hiervoor nu een afspraak maken.

U kunt een afspraak maken via de pagina Grofvuil of tuinafval laten ophalen of via het Klantcontactcentrum van de gemeente.

Hoe biedt u het aan?

Laat uw tuinafval gratis ophalen tijdens de takkenroute

Waarom snoeihout en takken apart aanbieden?

In de Takkenroute verzamelt de gemeente uw tuinafval om er compost van te maken. Deze compost is goed voor tuinen en parken. Normaal gesproken wordt snoeiafval verbrand. Door uw tuinafval in de Takkenroute aan te bieden, werkt u dus mee aan een beter milieu. De volgende Takkenroute is in het najaar.

Klein snoeiafval en bladeren

Klein snoeiafval en bladeren kunt u in de gft-container (kliko) doen. Heeft u veel afval en/of helpt u mee met het opruimen van bladeren op straat? Vraag dan een 2e gft- container aan via de pagina Minicontainer (kliko) aanvragen of teruggeven. Hier vindt u ook de voorwaarden voor deze extra gft-container.

Afspraak verzetten of afzeggen

Een afspraak kunt u uiterlijk 1 dag van tevoren verzetten of afzeggen. Bel hiervoor voor 10.00 uur met 14 070. Afzeggen op de dag van de afspraak kan niet. De chauffeurs zijn dan al onderweg.

Meer informatie

Kijk voor meer informatie op de pagina Afval.
Terug
vrijdag 25 maart 2022 08:03:34 Categorie: Laatste Nieuws Ingezonden door: Rob