Laatste Nieuws

Burgemeester en raadsleden brachten bezoek aan Leidschenveen/Ypenburg

 

Vrijdag 4 februari bracht burgemeester Jan van Zanen samen met Fractievertegenwoordiger Anno Fekkes ( D-66) en Richard de Mos (Fractievoorzitter Hart voor Den Haag/Groep de Mos) en enkele gasten een bezoek aan stadsdeel Leidschenveen/Ypenburg. Gedurende het bezoek werden een aantal speciale plekken bezocht.

 

Door: Dick Muijs.

Burgemeester en raadsleden brachten bezoek aan Leidschenveen/Ypenburg

Ling Zhi Helicopters: 

                                                                                                                              Rond het middaguur werd het gezelschap welkom geheten op een winderig skatepark Ypenburg door Stadsdeeldirecteur Petra Sevinga. Zij informeerde het gezelschap over de Ling Zhi Helicopters die zijn geplaatst  om de totstandkoming van het stadsdeel te markeren. Het werk is van de kunstenaar Huang Yong Ping, die in 2019 onverwachts overleed. De onthulling vond plaats in 2020. Dit kunstwerk krijgt zowel nationaal als internationaal veel aandacht en is onderdeel van de kunstroute die door het stadsdeel loopt.

 

Skatepark Ypenburg:  

 

De skatebaan werd in 2021 officieel geopend en is tot stand gekomen met inbreng van de “skaters van Ypenburg,” een groep jongeren die vrijwel dagelijks op de baan aanwezig zijn. Graag wilden zij de skatebaan uitbreiden met een pumptrack, hetgeen geschiede. Deze prachtige locatie wordt door heel veel mensen gebruikt die van heinde en ver komen. Johan Molenkamp, stadsdeelmedewerker Fysiek Domein gaf een heldere uitleg over de totstandkoming van deze unieke plek.

 

Buurthuis DE YP:    

                                                                                                                               Vervolgens toog het gezelschap naar het  Buurthuis van de toekomst DE YP,  een ontmoetingscentrum waar tal van activiteiten plaatsvinden georganiseerd door jeugdwerk. Er was verzocht aan de aanwezige voorzitters van de bewonersorganisaties om iets meer te vertellen over de bewonersorganisaties van Ypenburg. Namens het overkoepelend orgaan, het Bewonersplatform Ypenburg voerde haar voorzitter Walter van Krieken het woord. Onder het genot van een voortreffelijke lunch werd het gezelschap uitvoerig geïnformeerd en ontstond er spontaan een levendig gesprek.

 

Winkelcentrum Leidschenveen:                                                                                                            

Na de lunch vertrok het gezelschap richting  Leidschenveen alwaar de gasten een rondleiding kregen aangeboden door het winkelcentrum. Dit centrum is de afgelopen jaren flink opgeknapt. Ook werken de winkeliers goed samen met bewonersorganisatie Leidschenveen en organiseren zij regelmatig activiteiten. De winkeliers willen er graag een weekmarkt en de aanwezige leegstand oplossen.

 

 

Bewonersorganisatie Leidschenveen BOL:

 

Leidschenveen kent één bewonersorganisatie. Naast het behartigen van belangen van haar bewoners, faciliteert en ondersteunt de bewonersorganisatie de actieve bewoners. Onlangs is men gestart met de Huiskamer Leidschenveen, hét ontmoetingspunt voor de wijk waar bewoners elkaar dagelijks kunnen ontmoeten en activiteiten kunnen doen. Vrijwilligers vervullen de rol van gastheer en gastvrouw. Het gezelschap werd in de Huiskamer welkom geheten door stadsdeeldirecteur Petra Sevinga en de voorzitter van Bewonersorganisatie Leidschenveen Niels Hunck, unck. die het een en ander over de organisatie vertelde. Ellen Tolhuisen informeerde de gasten over de vele activiteiten die in de Huiskamer plaatsvinden. Aan de burgemeester werd verzocht een handtekening te willen zetten op een poster als openingssymbool die een mooie plek krijgt in de Huiskamer. Ook hier ging men onder het genot van een drankje en hapje uitvoerig met de aanwezigen in gesprek.

Burgemeester Jan van Zanen bedankte iedereen na afloop voor de ontvangst in het stadsdeel en de deelname aan de diverse gesprekken. Ook de organisatie kan terugzien op een geslaagde dag.

 

 

Foto : © Dick Muijs  Johan Molenkamp bracht het skatepark onder de aandacht.


Terug
donderdag 10 februari 2022 07:03:46 Categorie: Laatste Nieuws Ingezonden door: Rob