Laatste Nieuws

Utrechtsebaan (A12) dicht door werkzaamheden

 

Van vrijdag 14 januari 22.00 uur tot maandagochtend 17 januari 5.00 uur is de Utrechtsebaan (A12) in beide richtingen dicht. De werkzaamheden vinden plaats tussen de kruising met de Zuid Hollandlaan (S101) en de toe- en afrit 3 ‘Bezuidenhout’. Vanaf maandag 17 januari blijft de weg in de richting van het Prins Clausplein afgesloten tot en met mei 2022.

 

In deze periode kunt u de stad niet via de Utrechtsebaan uitrijden. De weg in de richting van de stad blijft meestal open. Dat is de weg naar Den Haag Centrum en Scheveningen

Utrechtsebaan (A12) dicht door werkzaamheden

Waarom werkzaamheden

Het asfalt van de Utrechtsebaan ligt in een betonnen bak. Die bak is zo’n 50 jaar oud. De gemeente laat daarom het beton repareren en het asfalt vervangen. Ook de riolering wordt in orde gemaakt en de middenberm krijgt een nieuwe vangrail. Als deze werkzaamheden klaar zijn, is de weg weer tientallen jaren goed en veilig te gebruiken.

Hinder en maatregelen

Het opknappen van de Utrechtsebaan gebeurt in beide rijrichtingen. Als eerste zijn de rijbanen richting Den Haag aan de beurt. Het verkeer richting Den Haag wordt omgeleid over de rijbanen die normaal gesproken bestemd zijn voor het verkeer dat de stad uit rijdt. Zo blijven Den Haag en Scheveningen bereikbaar.

Daarna werkt de gemeente aan de rijbanen de stad uit, in de richting van het Prins Clausplein. Het verkeer richting Den Haag en Scheveningen kan dan al de vernieuwde rijbanen gebruiken.

Het verkeer dat het centrum over de Utrechtsebaan wil verlaten, wordt tijdens de hele werkperiode omgeleid.

Toe- en afrit 3 ‘Bezuidenhout’ zijn tijdens de werkzaamheden meestal open. Alleen tijdens enkele weekenden zijn óók de rijrichting stad in én toe- en afrit 3 afgesloten. Het verkeer wordt dan omgeleid. Gedurende de werkzaamheden neemt de overlast wel steeds verder af, omdat toe- en afrit 2 en 3 gefaseerd opengaan zodra het werk daar klaar is.

Volledige weekendafsluitingen

Van vrijdagavond 14 januari 22.00 uur tot maandag 17 januari 5.00 uur is de Utrechtsebaan in beide richtingen afgesloten tussen Koningskade en toe- en afrit 3. Dat betekent dat u afrit 3 wel kunt gebruiken, maar dat afrit 2 is afgesloten.

In januari en februari volgen nog 4 weekenden waarin de weg in beide richtingen is afgesloten. Ook de toe- en afrit 3 ‘Bezuidenhout’ is dan dicht. Het verkeer wordt omgeleid. Het gaat om de volgende weekenden:

Bekijk alle informatie op de pagina Utrechtsebaan: planning.

Digitale bewonersavond

Op woensdagavond 12 januari houdt de gemeente een digitale bewonersavond via Teams. Belangstellenden kunnen deze avond meeluisteren en hun vragen stellen aan de gemeente of de aannemer. U kunt meedoen via de pagina Werkzaamheden Utrechtsebaan. U hoeft hiervoor geen app te installeren of account aan te maken.
Terug
zaterdag 15 januari 2022 08:58:00 Categorie: Laatste Nieuws Ingezonden door: Rob