Laatste Nieuws

Kerstpakkettenactie van eetcafé en brasserie PreZieZ hartverwarmend!

 

Zij noemen zich ‘De vrienden van PreZieZ’; Dimitry, Pascal, Richard, Casper en Raymond. Zij ontmoeten elkaar regelmatig in het gezellige eetcafé en brasserie PreZieZ aan de Oude kustlijn in winkelcentrum Ypenburg.

Enige tijd geleden kreeg één van hen, Casper van de Poll het idee om met kerstmis iets te doen voor mensen die eenzaam zijn, een moeilijk jaar achter de rug hebben of die het financieel niet zo breed hebben met als achtergrond de gedachte we zijn er rond deze dagen voor elkaar en steunen elkaar. 

 

Door Dick Muijs.

Kerstpakkettenactie van eetcafé en brasserie PreZieZ hartverwarmend!

Hij besprak het idee met de vrienden en die waren meteen enthousiast, en ook anderen wilden graag een bijdrage leveren. Het moest een rijkelijk gevuld kerspakket worden. Vervolgens werd via Facebook een oproep gedaan aan bewoners, en werden sponsors benaderd voor een bijdrage. Het streven was 50 kerstpakketten. Allengs bleek dat er veel meer sponsors bereid waren om aan deze actie te willen weewerken, en zo kon het gebeuren dat er het dubbele aantal kerstpakketten gemaakt konden worden met fraaie inhoud, dank zij de medewerking van circa 60 sponsors!

Woensdagmorgen 22 december werd in de brasserie door veel vrijwilligers gewerkt om de kerstpakketten klaar te maken die vervolgens werden uitgedeeld door de vrienden en de Kerstman aan hen die zich hadden aangemeld. Zelfs gratis kleding was beschikbaar gesteld. TV Den Haag was aanwezig om een  reportage te maken, en ook de kinderen van UP Ypenburg hielpen een handje met uitdelen.

Enkele reacties: Debby: “wat een geweldig mooie actie en ik ben zo blij met dit kerstpakket” en Jacintha: “Top dat er mensen zijn die dit voor ons doen, er bestaat toch zoiets als saamhorigheid.” 

Brasserie eigenaar en mede initiatiefnemer Raymond Weening: “nooit gedacht dat het zo’n impact zou hebben. Voor ons is het een stimulans om het volgend jaar nog uitgebreider te gaan doen. We hebben al een idee en gaan kijken of dat haalbaar is.”

We leven in een moeilijke en onzekere tijd; wanneer kunnen we weer normaal genieten? Niemand weet het. Wat we wel weten is dat er altijd mensen zijn die graag een ander willen helpen door er voor ze te zijn, ze een steuntje in de rug willen geven en een fijne Kerst willen bezorgen, zoals De Vrienden van PreZieZ met deze hartverwarmende actie hebben gedaan. Een geweldig gebaar van naastenliefde. Dank aan allen die daaraan een bijdrage hebben geleverd.
Terug
maandag 27 december 2021 07:17:02 Categorie: Laatste Nieuws Ingezonden door: Rob