Laatste Nieuws

Parels van Ypenburg exposeren tot eind november in Bibliotheek Ypenburg.

 

De Parels van Ypenburg is hét najaarsevenement van Ypenburg. Parel van Ypenburg heet een bewoner die zijn huis één dag per jaar openstelt op Pareldag om aan medebewoners te laten zien wat zijn of  haar grote passie is of talent. Door de corona maatregelen kon dit evenement in 2020 helaas niet doorgaan, maar nu zijn de Parels terug van weggeweest.

 

Al tien jaar wordt deze Pareldag georganiseerd en schitteren de Parels, de opzet is deze keer anders dan andere jaren. Er is geen Parelroute door de wijk vanwege de geldende corona-regels, maar wel de hele maand november aandacht voor de Parels van Ypenburg op een centraal punt. Dit jaar vindt de presentatie plaats in de bibliotheek van Ypenburg aan de Schrabber 8. Door middel van exposities presenteren de Parels zich en maakt de bezoeker kennis met hun talent en passie. Thema’s die aan bod komen zijn onder meer Fotografie, Schilderkunst, Liefde en Intimiteit, Keramiek, knuffels en Beeldhouwkunst. Zelfs het thema Corona ontbreekt niet, en zijn er voor de liefhebber nog meer mooie dingen te zien.

 

Door: Dick Muijs.

Parels van Ypenburg exposeren tot eind november in Bibliotheek Ypenburg.

De Parelwerkgroep bestaande uit Alice van den Dool, Christine Filip, Piet Hanemaaijer, Hanneke Lambeck en Patty Nollet is er, ondanks de beperkingen,  toch weer in geslaagd een mooie presentatie samen te stellen. Je ziet werk van bekende, maar ook van nieuwe Parels. Loop daarom eens binnen tijdens de reguliere openingstijden van de bibliotheek en kijk welk een verrassend uitzonderlijk talent en passie je medebewoners ten toon spreiden. Parel van Ypenburg is dan ook een juiste benaming. Heb je zelf ook een passie of talent en wil je dat aan het grote publiek tonen? Stuur dan een mailtje met informatie naar: parelpost@hotmail.com

 

Foto: © Dick Muijs. Doek geschilderd door Parel Liz Strick, in memoriam 1953-2021.
Terug
donderdag 11 november 2021 07:34:59 Categorie: Laatste Nieuws Ingezonden door: Rob