Laatste Nieuws

Vrijwilliger Lenie Reibestein kreeg stadsspeld uitgereikt.

 

Donderdag 30 september was wijkcentrum de Yp aan de Oeverwallaan het decor van een feestelijke gebeurtenis. Als waardering voor haar vrijwilligerswerk in datzelfde wijkcentrum kreeg Lenie Reibestein de Stadsspeld van de gemeente Den Haag uitgereikt door de Haagse wethouder Wonen, Wijken en Welzijn Martijn Balster.

 

Deze stadsspeld wordt uitgereikt aan vrijwilligers die zich minimaal 10 jaar hebben ingezet voor de Haagse bevolking in hun wijk of buurt, en dat is wat Lenie altijd met grote inzet en veel plezier heeft gedaan en, wat heel belangrijk is, nog steeds doet! Maar Lenie is meer dan alleen vrijwilliger; zij is ook het aanspreekpunt voor allen die het centrum bezoeken en zijn er vragen, Lenie weet het antwoord! 

 

Tekst: Dick Muijs.

Vrijwilliger Lenie Reibestein kreeg stadsspeld uitgereikt.

Het feest comité bestaande uit Laura, Daniëlle en Sabrina hadden circa 40 personen uitgenodigd - meer konden er niet in de zaal- die allen op de één of andere manier met Lenie te maken hebben of hebben gehad waarbij aan een ieder dringend werd verzocht niets aan Lenie te laten merken over de feestelijke gebeurtenis. En dat is wonderwel gelukt!

 

Nietsvermoedend stapte zij die donderdagmorgen samen met haar man het centrum binnen waar alle gasten zich in twee lange rijen in de hal hadden verzameld. Onder luid applaus betrad zij de speciaal voor haar uitgelegde rode loper, op weg naar de feestelijk versierde zaal.

 

 

In zijn toespraak memoreerde wethouder Balster de enorme betrokkenheid van Lenie bij het gebeuren in de wijk, en in het wijkcentrum. Vrijwilligers die zo intens betrokken zijn daar is de gemeente buitengewoon trots op, en wil dat ook tot uiting brengen. Onder luid applaus van de aanwezigen speldde hij Lenie de zeer verdiende stadsspeld op. Ook sprak onder meer Stef Beun, medewerker van het eerste uur, met een leuke anekdote, en Laura van Kan namens het feest comité. Lenie bedankte allen voor hun aanwezigheid en een speciaal woord van dank aan het feest comité.

 

 

Toen was er koffie met een heerlijk gebakje met speciale opdruk 10 jaar vrijwilliger, wat bij iedereen in de smaak viel. Tijdens de koffie kwamen veel aanwezigen Lenie bedanken en lieten dat vergezeld gaan van bloemen, flessen wijn en cadeaus. Aan het eind van de ochtend vroeg ik Lenie om een reactie. ‘ik wist helemaal van niets, maar vond het ontzettend leuk.

 

De toespraak van de wethouder was prachtig, en al die mensen die speciaal gekomen zijn met bloemen en cadeaus, geweldig! Voel me erg verwend, ik waardeer dat zeer, en is tevens voor mij een stimulans om door te gaan.’ Hoe lang nog Lenie? “Nog zeker vijf jaar, en dan stop ik.’ Voorlopig kan de buurt dus nog minimaal vijf jaar op Lenie rekenen; een hele geruststelling!
Terug
zondag 3 oktober 2021 08:55:10 Categorie: Laatste Nieuws Ingezonden door: Rob