Laatste Nieuws

‘Ik kijk met erg veel plezier terug op mijn werk in de Haagse Bibliotheken’

 

Dat zegt Emine Aydin Hastan; na 36 jaar werkzaam te zijn geweest in diverse Haagse bibliotheken in Transvaal, Schilderswijk en Bouwlust, sinds 2013 als afdelingshoofd van de bibliotheken in Ypenburg en Leidschenveen. Zij gaat na rijp beraad stoppen met haar activiteiten in de Haagse Bibliotheek en gaat terug naar haar geboorteland Turkije om meer bij haar familie te kunnen zijn.

 

Wij hebben Emine diverse malen mogen interviewen voor de krant. Daarbij viel steeds weer haar grote gedrevenheid op bij het totale gebeuren in de bibliotheken. 

 

Door Dick Muijs.

‘Ik kijk met erg veel plezier terug op mijn werk in de Haagse Bibliotheken’

Die gedrevenheid heeft zij niet alleen kunnen overbrengen op haar teams maar ook op anderen. Zij zegt daarover: “Vanuit de bibliotheken kijk ik tevreden terug op geslaagde, creatieve en goede jaren in het stadsdeel. De functie van de bibliotheek, de cultuuranker functie, ons aanbod aan culturele activiteiten zoals (deelname aan) het Waterfestijn, de meidenfestivals, de avonden met muziek, literatuur en kunst met vele vrijwilligers en de culturele zomerscholen in de bibliotheken. Dit alles was niet mogelijk geweest zonder de inbreng van mijn zeer enthousiaste en deskundige teams die heel veel werk hebben verzet. Dat aspect zal ik zeker gaan missen. Jonge medewerkers dienen zich aan die komen met frisse, nieuwe ideeën, suggesties en plannen. Ik ben daar erg blij mee en dat geeft vertrouwen in de toekomst.”

 

Activiteiten online.

“Ook onze activiteiten online, gedwongen door de coronapandemie, hebben veel mensen plezier beleefd. Ik denk terug aan de ontmoeting met Splinter Chabot, en het verhaal van kunsthistorica Wendy Fossen naar aanleiding van de populaire serie Bridgerton, en aan een cursusreeks vrij schilderen voor vrouwen met expositie wat erg leuke reacties heeft opgeleverd. Zo kan ik nog wel even doorgaan. Onvergetelijke momenten in de bibliotheek en rondom de bibliotheken”.

 

 

Ontmoetingsplek.

“Van oudsher is de bibliotheek een multifunctionele ontmoetingsplek voor jong en oud” vervolgt zij. “Het grootschalige en  veelzijdige aanbod van activiteiten voor de bewoners is een belangrijk onderdeel van het werk. We hebben met elkaar veel verbindingen gelegd , kansen gecreëerd. De medewerkers in de bibliotheken hebben daar met niet aflatende ijver keer op keer voor gezorgd en ik ben er trots op dat ik aan die teams leiding mocht geven en dat ik mee mocht werken aan de behaalde resultaten”.

 

 

Samenwerkingsverbanden.

“Graag wil ik al onze samenwerkingsverbanden bedanken voor de buitengewoon prettige wijze waarop wij contact hadden. Het zijn er velen, ze allemaal noemen is ondoenlijk. Ik zou graag willen dat die verbanden worden voortgezet zodat de bibliotheken nog meer bewoners kunnen bereiken ten behoeve van kunst- en cultuurparticipatie, bevordering van leesplezier, vergaring van informatie en opdoen van inspiratie”.

 

Nieuwe plannen.

“Na de zomer start er een nieuw project voor jongeren in het stadsdeel: Young Beats! Jongeren kunnen eigen beats maken en eigen teksten schrijven met ervaren artiesten! Nieuw is ook de gratis huiswerkbegeleiding voor middelbare scholieren van 12 tot 18 jaar.  Ook zoekt de leeskring bibliotheek Ypenburg nog lezers om onder begeleiding van een ervaren docent van gedachten te wisselen over de boeken die je hebt gelezen. Meer informatie hierover is te verkrijgen bij de bibliotheken in Leidschenveen en op Ypenburg.

                                                                                                                                    Bij het scheiden van de markt heeft Emine nog een dringende boodschap voor ons:  “Leesplezier is zo belangrijk! Het  is dé sleutel tot een betere lees-en taalvaardigheid. Ik nodig dan ook iedereen uit om hieraan mee te werken. Het leven begint echt pas bij lezen. Lezen is een verrijking van de geest. Dus lees, lees voor, of laat je voorlezenlezen! Lezen maakt je gelukkig!                                                                                                                          

De afscheidsontmoeting van Emine is door COVID-19 in besloten kring gehouden op zondag 19 september in de bibliotheek in Leidschenveen. Daarbij waren aanwezig medewerkers bibliotheken, genodigden waaronder stadsdeeldirecteur Petra Sevinga. Er werden diverse toespraken gehouden. Dit alles onder het genot van een hapje en drankje. Voor de muzikale omlijsting zorgde het uitstekende trio De Groeten Thuis. www.groetenthuis.nl
Terug
donderdag 23 september 2021 08:19:41 Categorie: Laatste Nieuws Ingezonden door: Rob