Laatste Nieuws

Geen Drakenbootrace dit jaar, wel een Drakenjacht op Ypenburg!

 

Door de corona perikelen kan hét jaarlijks evenement op Ypenburg, de spectaculaire drakenbootrace met de daarbij horende overige attracties helaas geen doorgang vinden.

 

De organisatie heeft gemeend toch enigszins in de sfeer te blijven en heeft daarom een leuk en spannend alternatief bedacht, DRAKENJACHT 2021 gedurende 2 weken, van 4 tot en met 18 juli. Wat gaan we doen? Er worden door de organisatie op tien bekende locaties op Ypenburg drakenkoppen verstopt. Elke drakenkop heeft een letter. Als alle tien letters zijn gevonden, kan je gaan puzzelen om een woord te vormen.

 

Door Dick Muijs

Geen Drakenbootrace dit jaar, wel een Drakenjacht op Ypenburg!

Wanneer je het gevonden woord dan samen met een leuk selfie instuurt naar de site http://waterfestijnypenburg.nl/drakenjacht-2021-ypenburg/ maak je kans op een schitterende prijs!

Op zondag 4 juli opent 2021 opent Maurice Wijmans om 10.00 uur de DRAKENJACHT 2021 via een facebook-video op de facebookpagina “Waterfestijn Ypenburg” Je wordt dan uitgenodigd om gedurende twee weken van 4 tot en met 18 juli op zoek te gaan naar verhalen en draken op Ypenburg. Op dat moment worden ook de hints voor de locaties van de drakenkoppen bekend gemaakt. Heb je vervolgens een idee waar die locatie is, ga er dan op de fiets, op skeelers, skateboard op lopend naar toe en zoek ter plekke de poster of het spandoek met de QR code. Scan deze code en je krijgt informatie over de locatie. Op de poster of het spandoek staat een letter, noteer deze ergens op je telefoon of elders (vergeet ook geen pen en papier mee te nemen) en maak vervolgens een superleuke selfie bij één van de locaties. Heb je alle 10 locaties en de 10 letters gevonden, maak er het woord van dat wij zoeken en verstuur dat samen met je selfie naar onze website: http://waterfestijnypenburg.nl/drakenjacht-2021-ypenburg/ Jong en oud kan deelnemen aan deze drakenjacht en wij ontvangen uiterlijk zondag 18 juli 2021 vóór 22.00 uur de oplossing mét een selfie gemaakt tijdens de drakenjacht. Vergeet niet je naam-adres-en woonplaats op de geven aan bovenstaande site. Meer informatie kan je vinden op http://waterfestijnypenburg.nl  

De winnaar wordt bekend gemaakt door het team Waterfestijn met medewerking van stadsdeeldirecteur Petra Sevinga. Veel succes allemaal bij deze leuke activiteit en laten we hopen dat we in het jaar 2022 weer kunnen genieten van de spectaculaire drakenbootrace en alles wat daar verder bij hoort.

 

Bijlage: Foto Drakenjacht 2021. © organisatie Drakenjacht.
Terug
vrijdag 25 juni 2021 08:43:01 Categorie: Laatste Nieuws Ingezonden door: Rob