Laatste Nieuws

EK voetbal: zorg voor veiligheid

 

Van 11 juni tot en met 11 juli 2021 is het EK voetbal. Veel mensen zijn gewend samen voetbal te kijken. Bij dit EK kan dat alleen thuis in kleine groepen. Toch kleuren veel straten in Den Haag oranje. Wilt u ook uw straat versieren? Houd dan rekening met de volgende spelregels.

 

Wees voorzichtig met lantaarnpalen, bankjes, vuilnisbakken en bomen. Beschadig ze niet en gebruik geen verf of spuitbussen. Dat is moeilijk schoon te maken.

EK voetbal: zorg voor veiligheid

Verkeer en hulpdiensten

Houd rekening met de bereikbaarheid voor brandweerwagens en ambulances. Als er iemand met spoed naar het ziekenhuis moet, of als er brand in uw straat is, moeten de ambulance en de brandweer vrij uw straat in kunnen. Hang de versiering daarom hoog genoeg op.

De spelregels voor de openbare weg zijn:

Huisvuil

Vuilniswagens moeten door uw straat kunnen rijden. Dan kunnen de vuilnismannen het huisvuil ophalen zoals normaal. De vuilniswagens die ondergrondse containers legen, hebben veel hoogte nodig. Houd hier rekening mee bij het versieren van de straat.

Werkzaamheden

In verschillende straten zijn werkzaamheden tijdens het EK. Voor sommige van deze werkzaamheden zijn grote machines nodig. Bijvoorbeeld wanneer er nieuw asfalt komt. Houd daar rekening mee. De versiering mag die machines niet in de weg zitten.

Opruimen

Ruim aan het einde van de dag de rommel op. Na het EK voetbal verwijdert u de versieringen weer.

Brandveiligheid

Regels voor brandveiligheid gelden natuurlijk het hele jaar door. En voor iedereen. Denk aan uw eigen veiligheid en die van uw omgeving. Voorkom brand en gebruik altijd brandveilige versiering. Vooral de veiligheid van de oranjeversieringen is belangrijk.

Een aantal tips voor brandveilige versieringen:

Meer informatie

Op de website van Brandweer Haaglanden(externe link) vindt u meer informatie en handige tips over veilig versieren.
Terug
vrijdag 18 juni 2021 08:36:47 Categorie: Laatste Nieuws Ingezonden door: Rob