Laatste Nieuws

Word vrijwilliger en maak het verschil! Doet u mee ?

 

Nu de ontwikkelingen rond corona gunstiger worden en versoepelingen in aantocht zijn biedt dit mogelijkheden om elkaar te ontmoeten en kunnen diverse activiteiten weer opgestart worden in ons stadsdeel. 

 

Eindelijk kan het weer, en een activiteit die de nodige extra aandacht verdient is Burenhulp Laura van Kan en Desiree Ramdien, coördinatoren Vrijwilligerspunt XL Leidschenveen -Ypenburg zijn op zoek naar vrijwilligers.

 

Door Dick Muijs.

Word vrijwilliger en maak het verschil! Doet u mee ?

Burenhulp brengt een verzoek om hulp en een vrijwilliger bij elkaar. De vrijwilliger helpt zijn buurman of buurvrouw met kleine klusjes zoals het ophangen van een schilderij, een lamp vervangen, boodschappen doen of de hond uitlaten. Maar denk ook aan leren van een andere taal door taalmaatje te zijn of gewoon een praatje maken en koffie drinken bij iemand die geen sociaal netwerk heeft. Het sociale aspect is daarbij erg belangrijk en wordt zeer gewaardeerd.                                                                                                                                           

De Vrijwilligerspunten XL Leidschenveen en Ypenburg  ( onderdeel van de Servicepunten XL) zoeken vrijwilligers die bereid zijn te helpen bij al die kleine klusjes die zij zelf niet kunnen doen door allerlei omstandigheden.  Als doorslaggevend argument kan zijn dat 2021 is uitgeroepen tot het Nationale Jaar Vrijwilligers Inzet! Dus kunt u hulp bieden en wat voor uw medemens betekenen, geef u dan op bij de genoemde Servicepunten XL. U kunt ook kijken op www.doejeookmee.nl bij uw stadsdeel voor ander vrijwilligerswerk. Ook wanneer u de hulp van een vrijwilliger goed kunt gebruiken, kunt u dat ook doorgeven bij de Servicepunten XL.

Burenhulp: iedereen komt weleens in een situatie terecht waarbij hij of zij een beetje hulp goed kan gebruiken, en dan is het fijn dat er vrijwilligers zijn die die hulp kunnen geven. Burenhulp brengt mensen tot elkaar. Hoe mooi kan het zijn! Wilt u meer weten? Dan kunt u bellen met onderstaande Servicepunten XL, of inschrijven bij uw stadsdeel op www.DenHaagdoetburenhulp.nl

Voor al uw vragen, verzoeken, en aanmeldingen van vrijwilligers: 

Servicepunt XL Wijkcentrum Leidschenveen: Harriet Freeserhof 201, 2492 JC Den Haag.                    Tel: 070-205 24 00 email: wijkcentrumleidschenveen@voorwelzijn.nl

                                                                                                                                                                                                     

Servicepunt XL Wijkcentrum Ypenburg Piet Vink: Laan van Hoornwijck 260, 2427 ED Den Haag, Telefoon: 070-205 25 40. email: wijkcentrumpietvink@voorwelzijn.nl                           

De Servicepunten XL zijn telefonisch bereikbaar van maandagmorgen 09.00 uur tot en met vrijdagmiddag 17.00 uur. Door de corona maatregelen zijn de Servicepunten (nog) niet open, maar als u belt en er wordt op dat moment niet opgenomen kunt u de voicemail inspreken en vervolgens uw naam, adres, en telefoonnummer achterlaten. U wordt dan zo spoedig mogelijk teruggebeld.  Optimale privacy wordt daarbij gegarandeerd. Burenhulp: is hulp voor buren door buren! U kunt als vrijwilliger het verschil maken.
Terug
vrijdag 11 juni 2021 08:46:10 Categorie: Laatste Nieuws Ingezonden door: Rob