Laatste Nieuws

Nieuw plan moet Scheveningen en Den Haag beter bereikbaar maken

 

Bezoekers moeten makkelijker met het openbaar vervoer of met een (deel)fiets of (deel)scooter naar het strand kunnen reizen, zodat ze minder vaak met de auto komen. Daarom gaan de gemeente, Metropoolregio Rotterdam Den Haag (MRDH), NS en HTM samen de reis van en naar het strand van Scheveningen en Kijkduin zo slim en schoon mogelijk maken.

 

De partijen hebben de overeenkomst Slim en Schoon naar Stad en Strand getekend. In die overeenkomst hebben ze ideeën voor projecten opgesteld om ervoor te zorgen dat bezoekers het Scheveningse strand en Kijkduin beter kunnen bereiken. Met dit programma willen de partijen reizen met het openbaar vervoer, de fiets, (deel)fiets en (deel)scooter verbeteren. Zo worden de regio en de stad beter met het strand verbonden.

Nieuw plan moet Scheveningen en Den Haag beter bereikbaar maken

In het programma staan plannen voor:

Auto buiten de stad

De auto blijft hierdoor zoveel mogelijk buiten de stad. Op belangrijke plekken aan de rand van de stad en op stations kunnen reizigers gebruikmaken van slim en schoon vervoer op maat. Voor reizigers die met de trein komen, moet het niet uitmaken op welk station in Den Haag ze aankomen en waar ze naartoe willen. Vanaf elk station moeten ze naadloos, slim en snel verder kunnen reizen naar hun bestemming. De plannen worden op elkaar afgestemd zodat bezoekers van deur tot deur kunnen reizen. Het overstappen vanuit de trein naar tram, (deel)fiets of (deel)scooter gaat daarbij natuurlijk.

Investeren

De drukte en de overlast in de zomer van 2020 hebben laten zien dat betere bereikbaarheid van Scheveningen en Kijkduin hard nodig is. De organisaties investeren samen € 30 miljoen in dit programma. De gemeente betaalt € 10 miljoen, de NS € 15 miljoen en MRDH € 5 miljoen.

Toekomst Scheveningen badplaats

Het nieuwe plan Slim en Schoon naar Stad en Strand sluit goed aan bij het Programma Toekomst Scheveningen badplaats(externe link). Met dit programma wil de gemeente het bijzondere karakter van Scheveningen behouden, zonder dat dit ten koste gaat van de leefbaarheid en de veiligheid.
Terug
vrijdag 4 juni 2021 07:37:23 Categorie: Laatste Nieuws Ingezonden door: Rob