Laatste Nieuws

De Utrechtsebaan krijgt een grote opknapbeurt

 

De Utrechtsebaan krijgt een grote opknapbeurt

 

Den Haag groeit. Het aantal inwoners neemt toe en de stad verwelkomt steeds meer bezoekers en bedrijven. Goede bereikbaarheid is van groot belang. Om ook voor de toekomst de bereikbaarheid van Den Haag te garanderen moet de 45 jaar oude Utrechtsebaan (A12) een grote onderhoudsbeurt krijgen. Hiervoor moet het verdiepte deel van de Utrechtsebaan tussen de gemeentegrens bij Voorburg en Centrum Den Haag op verschillende momenten tijdelijk worden afgesloten.

Om de overlast zoveel mogelijk te beperken en het centrum optimaal bereikbaar te houden worden de werkzaamheden in twee fasen uitgevoerd en worden de werkzaamheden zoveel als mogelijk ’s nachts en in het weekend uitgevoerd. Ook zijn de werkzaamheden bewust ingepland nu de Rotterdamsebaan gereed is.

 

Hiermee heeft de stad een nieuwe belangrijke uitvalsweg.

 

 

De Utrechtsebaan krijgt een grote opknapbeurt

Voorbereidende werkzaamheden

Tijdens de voorbereidende werkzaamheden op het grote onderhoud in juni, juli en augustus worden de betonnen wanden van de Utrechtsebaan geïnspecteerd om precies te kunnen bepalen welke renovatiewerkzaamheden zullen moeten worden uitgevoerd.

• Weekend van 18 en 19 juni – volledige afsluiting tussen vrijdag 22:00 uur en zondag 05:00 uur;

• Nachten van 5 juli t/m 9 juli – afsluiting rijrichting Stad-Uit tussen 22:00 uur en 05:00 uur, de rijrichting Stad-In blijft toegankelijk;

• Nachten van 12 juli t/m 16 juli – afsluiting rijrichting Stad-In tussen 22:00 uur en 05:00 uur, de rijrichting Stad-Uit blijft toegankelijkl;

• Nachten van 9 augustus t/m 28 augustus – Volledige afsluiting op doordeweekse nachten tussen 22:00 uur en 05:00 uur.

Hoofdwerkzaamheden

Vanaf september tot en met maart van 2022 zullen de hoofdwerkzaamheden gaan plaatsvinden. In deze fase worden de betonnen wanden gerenoveerd en het wegdek en de verkeerstechnische installaties vervangen.

• Gehele periode van september ’21 t/m maart ’22 – De rijrichting Stad In blijft toegankelijk, verkeer in de rijrichting Stad Uit wordt omgeleid.

Gedurende deze periode blijft de Utrechtsebaan voor het verkeer richting het centrum van Den Haag doordeweeks gewoon bereikbaar. Ook toe- en afrit 3, Bezuidenhout blijft tijdens deze werkzaamheden toegankelijk.

Alleen tijdens enkele weekenden zal ook de rijrichting Stad-In worden afgesloten en wordt het verkeer omgeleid. Het verkeer dat het centrum over de Utrechtsebaan wil verlaten zal tijdens de hele werkperiode worden omgeleid.

Achtergrond

De Utrechtsebaan is een -verdiept aangelegd- stukje Rijksweg A12, tussen de gemeentegrens bij Voorburg en de Zuid-Hollandlaan in Centrum Den Haag. De Utrechtsebaan is in 1976 geopend. Binnen de gemeentegrens is het eigendom en beheer van de weg door Rijkswaterstaat (RWS) overgedragen aan de gemeente Den Haag. Dagelijks rijden zo’n 60.000 auto’s over deze belangrijke weg van en naar het centrum. Na 45 jaar zijn de betonnen wanden en de betonnen fundering van het wegdek aan vervanging toe. Ook worden de verkeerstechnische installaties vervangen. Daarmee is de weg weer opgewassen tegen het verkeer voor de komende 30 jaar.

Via de website van de gemeente Den Haag op de hoogte van de actuele informatie over het project. Ga hiervoor naar: www.denhaag.nl/utrechtsebaan. Een groot communicatietraject gaat nu van start om de gehele stad (omwonenden, reizigers, bezoekers, grote bedrijven) voor de start van de werkzaamheden goed op de hoogte te brengen.
Terug
donderdag 20 mei 2021 12:07:11 Categorie: Laatste Nieuws Ingezonden door: JW