Laatste Nieuws

Lyceum Ypenburg krijgt zonnedak voor de wijk

 

Samen met de wijk duurzame zonne-energie opwekken? Dat kan in Ypenburg. Hier leggen bewoners straks 400+ zonnepanelen op het dak van het Lyceum Ypenburg. Vrijdag overhandigde wethouder Liesbeth van Tongeren (Duurzaamheid en Energietransitie) het eerste zonnepaneel aan buurtbewoner en initiatienemer Richard van Vliet. De lokale bewonersgroep Hernieuwbare Warmte Ypenburg heeft geholpen om dit zogenaamde postcoderoos zonnedak op te zetten. Van Tongeren: “Mensen in Ypenburg in willen wel zonnepanelen, maar hebben lang niet altijd zelf een geschikt dak. Nu kunnen ze schone energie krijgen van hun eigen paneel op het lokale lyceum. Het college wil graag zo veel mogelijk mensen in Den Haag de mogelijkheid geven om mee te kunnen doen met schone energie.”  

 

Lyceum Ypenburg krijgt zonnedak voor de wijk

Vraag en aanbod komen samen in Ypenburg. De initiatiefnemers, het schoolbestuur en de wethouder tekenden afgelopen september een intentieverklaring om samen aan de slag te gaan met zonnepanelen op het dak van het lyceum. 

 “Ik ben trots dat het hier met de bewoners, het lyceum en de gemeente gelukt is, binnen de regels voor een postcoderoosproject, her binnenkort de eerste zonnepanelen op het dak te laten leggen. Het was knap lastig om het binnen alle regels rond te krijgen maar met vereende krachten hebben we nu succes. En als er één schooldak een zonnecoöperatie heeft volgen er vast meer.

Alle bewoners uit de postcodegebieden in Leidschenveen, Ypenburg, Nootdorp kunnen meedoen en zich aanmelden vanaf 325,- per zonnepaneel. Binnen twee weken is al ruim 75% van de beschikbare panelen gereserveerd dus de coöperatie kan hopelijk snel het zonnedak gaan aanleggen. Energiecoöperatie Haags Opgewekt neemt daarna de installatie in beheer. Aanmelden kan via www.duurzaamypenburg.nl

Jaar van het Dak 

Op daken in Den Haag ligt ruim 200.000m2 zonnepanelen en 132.000 m2 groen. Dat is al heel wat en er zijn nog veel geschikte daken waar groen of zonnepanelen op kunnen. Daarom heeft de gemeente 2021 uitgeroepen tot jaar van het dak. Doe je mee? Kijk op www.duurzamestad.denhaag.nl/jaarvanhetdak.   

  

Foto door Sander Foeder/Gemeente Den Haag. V.l.n.r.: Richard van Vliet (Stichting Duurzame Warmte Ypenburg), Flint van de Gronde (Rector van de school), Charlotte van Slagmaat (Voorzitter Coöperatie Haags Opgewekt), LIesbeth van Tongeren (Wethouder Duurzaamheid en Energietransitie).
Terug
vrijdag 23 april 2021 10:40:27 Categorie: Laatste Nieuws Ingezonden door: JW