Laatste Nieuws

Skatebaan bij Rijswijkse Landingslaan krijgt een grote opknapbeurt

 

Recentelijk is een begin gemaakt met de vernieuwing/verbetering en uitbreiding van de skatebaan en park aan het eind van de Rijswijkse Landingslaan, pal naast het Kunstwerk Ling Zhi Helicopters van de Chinese kunstenaar Huang Yong Ping.

 

Het blijkt dat deze bestaande skatebaan bij regenval vol water staat, waardoor skaten vrijwel onmogelijk word. Bovendien komt het asfalt wat omhoog waardoor je er gemakkelijk achter kan blijven haken, een gevaarlijke situatie dus voor alle gebruikers van de baan. 

 

Door Dick Muijs

Skatebaan bij Rijswijkse Landingslaan krijgt een grote opknapbeurt

Dat zag en vond ook Robin van der Sprang, een fanatieke en enthousiaste skater, die met zijn vrienden regelmatig de skatebaan gebruikt om daar samen hele plezierige momenten te beleven. Hij liet het er niet bij zitten, en stuurde een mail naar de gemeente met leuke ideeën en suggesties voor aanpassing en uitbreiding van het park, dat allemaal namens “de skaters van Ypenburg”, een groep jongeren van 15/16 jaar die vrijwel dagelijks op de skatebaan te vinden zijn. De gemeente wilde graag aan hun verzoek gehoor geven. De voorstellen werden vervolgens gefilmd  en naar de gemeente gestuurd, waarop de groep werd uitgenodigd om een toelichting te geven. Bij deze toelichting was ook Tim aanwezig, die eerder bij skatebaan De Reef iets soortgelijks gedaan heeft. Het probleem daar was vervuiling en vandalisme. Door al hun inspanningen aan de baan werden zij uiteindelijk beloond met de Gulden Klinker.

Gerben Kuiper, Social werker Samenlevingsopbouw VoorWelzijn kreeg vervolgens de mail van de jongens via van de gemeente in handen met het verzoek om te kijken of de vraag van de jongens beantwoord kon worden. Gerben: ‘in 2019 kwam ik in contact met Robin. Hij en zijn vrienden heb ik  geholpen bij het in kaart brengen van hun ideeën en suggesties richting de bouwer van de skatebaan. Ook diverse ouders en jongeren hebben inspraak gehad over hoe het er uit moet gaan zien. Dat alles heeft ertoe geleid dat recentelijk met de vernieuwing is gestart. De ‘skaters van Ypenburg’ zijn een actieve groep jongeren die destijds ook bij de skatebaan aan De Reef hun ideeën en suggesties beloond hebben gezien. Goed dat jongeren dit aanpakken en zelf met suggesties en ideeën komen. Als opbouwwerker VoorWelzijn hebben wij als doel gesteld een groep gebruikers te koppelen aan de locatie aan de Rijswijkse Landingslaan om aanspreekpunt te zijn, leuke activiteiten te regelen en om ervoor te zorgen dat deze plek een leuke en fijne plek wordt en blijft voor iedereen die er gebruik van maakt. Daarnaast zijn wij op zoek naar enthousiaste mensen die een rol willen vervullen bij de officiële opening, ergens in dit jaar.                               Meer info: Gerben Kuiper, e-mail: G.Kuiper@voorwelzijn.nl tel: 06-33317436 op werkdagen maandag t/m donderdag.

 

Bijlage: 1 foto artist impression skatebaan.

 
Terug
woensdag 14 april 2021 07:00:13 Categorie: Laatste Nieuws Ingezonden door: Rob