Laatste Nieuws

Milieuzone dieselauto's

 

Met ingang van 1 juli 2021 geldt er in Den Haag een milieuzone voor oude personenauto’s en bestelauto’s die op diesel rijden. Dieselauto’s die veel uitlaatgassen uitstoten, mogen dan een deel van de stad niet meer in.

De maatregel zorgt voor schonere lucht in de stad.

 

Alleen dieselauto’s die weinig uitlaatgassen uitstoten, mogen straks nog in de milieuzone rijden. Ieder type auto stoot een hoeveelheid uitlaatgassen uit. Die uitstoot is bepaald aan de hand van gegevens van de fabrikant van de auto en wordt uitgedrukt in een emissieklasse. Dat is een cijfer dat aangeeft hoe schoon een voertuig is. Hoe hoger het cijfer, hoe schoner het voertuig.

Milieuzone dieselauto's

Dieselauto’s met emissieklasse 4 of hoger mogen in de milieuzone rijden. Dat zijn over het algemeen dieselauto’s die in 2021 ongeveer 15 jaar oud zijn. Let op: de emissieklasse is bepalend, niet de leeftijd van de auto.

Kentekencheck

Wilt u weten of uw dieselauto in de Haagse milieuzone mag rijden? Doe dan de kentekencheck op www.milieuzones.nl/check(externe link).

Milieuzone

De milieuzone ligt binnen de Centrumring (S100) en het Telderstracé (S200). De Centrumring en het Telderstracé zelf horen niet bij de milieuzone. Ook de weg vanaf de Lijnbaan naar de bezoekersparkeerplaats en de parkeergarage van het ziekenhuis HMC Westeinde valt buiten de milieuzone. Bekijk het besluit in de bestuurlijke stukken (RIS 307741(externe link)).

Vrijstelling voor de milieuzone

De milieuzone voor dieselauto’s geldt niet voor alle vervuilende auto’s. Sommige voertuigen krijgen een vrijstelling en mogen de milieuzone in. U hoeft hiervoor niets te doen.

De volgende voertuigen krijgen automatisch een vrijstelling:

Ontheffing aanvragen

Heeft u geen vrijstelling? Soms kunt u een ontheffing aanvragen. U mag dan toch met uw vervuilende voertuig in de milieuzone rijden.

U kunt een dagontheffing voor de milieuzone aanvragen bij de gemeente. Voor de aanvraag betaalt u altijd kosten aan de gemeente, ook als u geen ontheffing krijgt.

Er zijn 4 soorten ontheffingen. Kijk of u een ontheffing kunt aanvragen.

Herken de milieuzone

De milieuzone is met verkeersborden aangegeven. Vlak voor u de milieuzone inrijdt staan er waarschuwingsborden. U kunt dan nog een andere route kiezen. Bekijk de borden op www.milieuzones.nl(externe link).

Alternatieven

Mag u met uw dieselauto de Haagse milieuzone niet inrijden, maar moet u wel in het gebied zijn? Dan kunt u kiezen uit een aantal alternatieven:

Goed om te weten

Meer informatie over de aanschaf van een:

 Terug
vrijdag 9 april 2021 08:43:48 Categorie: Laatste Nieuws Ingezonden door: Rob