Laatste Nieuws

Nieuwe recreatiesteigers aan het Bitterzoetpad/Blauwe Loper.

 

De oplettende wandelaar of fietser zal het niet ontgaan zijn, aan het Bitterzoetpad/Blauwe Loper werden recentelijk op twee plekken nieuwe steigers geplaatst ter vervanging van de bestaande steigers.

 

Begin 2020 deelde  de Dienst Stadsbeheer Stedelijk Beheer aan het stadsdeelkantoor mee dat de twee genoemde steigers in slechte staat verkeerden, afgeschreven waren en dus vervangen moesten worden. Omdat de Blauwe Loper en omgeving al jarenlang een recreatiegebied is werd Johan Molenkamp van het stadsdeel verzocht mee te denken aan een oplossing om de creatieve mogelijkheden nóg meer te verhogen. 

 

Door Dick Muijs.

Nieuwe recreatiesteigers aan het Bitterzoetpad/Blauwe Loper.

Het recreatiegebied kent al vele mogelijkheden: in de zomermaanden wordt er veel gevaren en gezwommen (op eigen risico!) in de Blauwe Loper, vermaken ouders en kinderen zich bij de waterpartij, het strandje, de voetbalkooi en de klimtoestellen. In de stille maanden is de plas vaak het domein van vissers.

Johan Molenkamp stadsdeelmedewerker Fysiek Domein: ‘ we zijn toen gaan inventariseren of er extra mogelijkheden aanwezig waren met betrekking tot de nieuwe aanleg; die kans wilden we optimaal benutten. Vanuit eerder gehouden brainstormsessies over de recreatiemogelijkheden Blauwe Loper en de uitbreiding daarvan was één van de wensen een breder, multifunctioneel plateau waarop meer vissers, kanovaarders maar ook rolstoelgebruikers gebruik van kunnen maken. Bij de aanleg is ook gekeken naar de materiaalkeuze. Het moet duurzaam en milieuvriendelijk zijn, en volgens mij zijn we daarin geslaagd.’

Peter Develing van DSB Stedelijk Beheer: ‘De nieuwe steigers bestaan uit betonnen heiplaten, betonnen kespen stalen liggers en kunststof dek delen. De ontwerplevensduur van deze nieuwe steigers is 100 jaar. De steigers zijn dusdanig uitgevoerd dat er gedurende de levensduur weinig of geen onderhoud nodig is. De kunststof dek delen zijn gemaakt van een 100% gerecyclede kunststofmix, zijn onderhoudsvrij, rotten en splinteren niet en zijn zowel nat als droog stroef genoeg zodat ze geen anti slip laag nodig hebben die regelmatig vervangen moet worden. De twee steigers waren in hun oorspronkelijke vorm voornamelijk bedoeld als rustplaats voor ganzen. Hierdoor is op verzoek van de beheerders van het stadsdeel de vorm aangepast waardoor de steigers nu ook geschikt zijn voor vissers, rolstoelgebruikers en recreanten. Er wordt vanaf het looppad Bitterzoetpad nog een rolstoelvriendelijke toegang gemaakt naar de steigers.

Johan Molenkamp: ‘Het stadsdeel is zeer blij met deze verbetering en hopen dat deze nieuwe steigers een positieve bijdrage zullen leveren aan nog betere  recreatiemogelijkheden voor de bewoners en bezoekers rondom de Blauwe Loper op Ypenburg. Fijn, prettig en goed wonen in dit stadsdeel staat bij de medewerkers  van het stadsdeelkantoor hoog in het vaandel. Om dat blijvend te kunnen realiseren werken we dagelijks aan verbeteringen.’

Ter info: Opdrachtgever voor dit project was DSB Stedelijk Beheer, met medewerking van Ron Hooglugt, Peter Develing en Sander van Pelt. De aannemer is Damsteegt B.V. Waterwerken Meerkerk. 

 

Foto: ©Dick Muijs.
Terug
donderdag 4 maart 2021 14:12:31 Categorie: Laatste Nieuws Ingezonden door: Rob