Laatste Nieuws

Feest bij de Rotterdamsebaan

 

Na 5 jaar bouwen is het feest bij de Rotterdamsebaan. Den Haag heeft er een belangrijke nieuwe toegangsweg bij, met daarin de duurzaamste tunnel van Europa: de Victory Boogie Woogietunnel.

Voordat de weg opengaat voor verkeer is er online van alles te beleven. Hiervoor is er een speciale website: www.rotterdamsebaan.denhaag.nl(externe link).Bekijk video’s van de bouw van de Rotterdamsebaan. De afgelopen jaren is het werk aan de nieuwe weg in timelapses en reportages vastgelegd.

Feest bij de Rotterdamsebaan

Rotterdamsebaan open voor verkeer

Na de feestelijke uitzending op 5 februari 2021 is er nog een week nodig om de Rotterdamsebaan te openen voor het verkeer. In die dagen:

Uiterlijk 12 februari 2021 rijden de 1e auto’s over de Rotterdamsebaan.

Verkeer kan zich beter verdelen

Om ervoor te zorgen dat Den Haag en de regio nu en in de toekomst goed bereikbaar blijven, is de Rotterdamsebaan aangelegd. Met de komst van de Rotterdamsebaan kunt u behalve via de Utrechtsebaan (A12) ook via de Rotterdamsebaan naar Den Haag. De nieuwe route biedt vooral voor verkeer van of naar Rotterdam, Delft en Ypenburg een oplossing.

Met de Rotterdamsebaan zijn de wegen rond Den Haag uitgebreid en is er meer ruimte voor verkeer. Hierdoor verdeelt het verkeer van en naar de snelwegen zich beter en wordt de druk op de Utrechtsebaan minder. En dat merk je doordat er minder vertraging in de spitsuren is.

Route Rotterdamsebaan

De Rotterdamsebaan is 4 kilometer lang en verbindt de snelwegen A4/A13 en de Centrumring van Den Haag met elkaar. De weg loopt van het knooppunt Ypenburg met een tunnel onder Voorburg door en komt uit op de Binckhorstlaan. Daar sluit de weg bij de Mercuriusweg aan op de Centrumring. Vanuit Rijswijk of Ypenburg rijdt u de Rotterdamsebaan op via de Laan van Hoornwijck.

Lees alles over de feestelijkheden op www.rotterdamsebaan.denhaag.nl(externe link).

 
 Terug
vrijdag 29 januari 2021 09:05:07 Categorie: Laatste Nieuws Ingezonden door: Rob