Laatste Nieuws

De jeugdraad Ypenburg wenst u liefdevolle en gezonde feestdagen!

 

De jeugdraad in Ypenburg vertegenwoordigd alle jeugdigen t/m 12 jaar die in de wijk Ypenburg wonen. Zij vergaderen wekelijks over wat er speelt in de wijk en wat belangrijk is voor de jeugd. De focus ligt op veiligheid, plezier, gezondheid en een schone en leefbare wijk. Uit deze vergaderingen komen mooie ideeën die in de praktijk uitgevoerd worden. Het kan soms ook nodig zijn om met de stadsdeel directeur of medewerkers van het stadsdeelkantoor in gesprek te gaan.

Zo hebben de jeugdraadleden de afgelopen weken hard gewerkt aan het ontwerp van een nieuw logo. Met dit logo is de jeugdraad herkenbaar op social media maar ook op straat. Volg de jeugdraad via instagram jeugdraadypenburg. 

De jeugdraad Ypenburg wenst u liefdevolle en gezonde feestdagen!

Soms wordt er samengewerkt met het project CROWNIES.nl van de gemeente Den Haag. Vorige week is de jeugdraad bijvoorbeeld door weer en wind op pad geweest om straatafval op te ruimen en hondenpoep te markeren. Deze ergernis van de kinderen uit de wijk had namelijk op de agenda gestaan. Door de samenwerking met CROWNIES verdienen de kinderen punten (crownies) waarmee ze voor mooie beloningen kunnen sparen. 

Nu gaat de jeugdraad met winter reces. Medio januari zullen zij zich weer inspannen voor de wijk.  Als kinderen in de wijk ideeën of wensen hebben die bijdragen aan een gezonde, gezellige en schone wijk dan kunnen zij ook mailen naar jeugdraadypenburg@voorwelzijn.nl. Deze inbreng wordt dan in de vergadering van de jeugdraad besproken. 

Namens de jeugdraad en het jeugdwerk een liefdevolle jaarwisseling toegewenst!
Terug
dinsdag 22 december 2020 10:47:02 Categorie: Laatste Nieuws Ingezonden door: Rob