Laatste Nieuws

De Haag, was je klâhwe - Campagne 'Den Haag tegen Corona' nu ook in het Haags


De grootschalige campagne 'Den Haag tegen Corona' komt nu ook met een Haagse vertaling. Op woensdag 16 december ontvangen alle inwoners van Den Haag een poster van Haagse Harry als bijlage in de gratis huis-aan-huiskrant 'De Posthoorn'. De poster kan worden opgehangen aan raam of voordeur om duidelijk te maken dat de bewoner zich aan de maatregelen houdt en anderen oproept de regels te volgen.

Burgemeester Jan van Zanen: "Met een strengere lockdown en de feestdagen in aantocht blijft het belangrijk dat we ons aan de maatregelen houden. Thuisbesmettingen blijven een groot probleem. Met deze actie willen wij hier aandacht voor vragen. Nu dus ook in het Haags."

 

De Haag, was je klâhwe - Campagne 'Den Haag tegen Corona' nu ook in het Haags

Haags concept
"Den Haag is een internationale stad, logisch dat campagnemateriaal in negen talen beschikbaar is. Maar echt Haags ontbrak nog. Hoog tijd voor een Haagse variant van deze poster", aldus Sjaak Bral. Sjaak Bral en Robert-Jan Rueb zorgden voor de Haagse vertaling van de poster en brachten de eerste print persoonlijk bij burgemeester Jan van Zanen langs.


Op de voorkant van de poster staat een afbeelding van Haagse Harry en informatie in het Haags. Op de achterkant van de poster de Nederlandse versie. Uiteraard is de poster ook in andere talen beschikbaar via www.denhaagtegencorona.nl/posterthuis (Arabisch, Bulgaars, Chinees, Engels, Pools, Roemeens, Spaans en Turks).

Den Haag tegen Corona
Afgelopen maand heeft de gemeente Den Haag de campagne ‘Den Haag tegen Corona’ gelanceerd. Een campagne van Den Haag voor Den Haag. Bekende en onbekende Hagenezen en Hagenaars laten zien op welke manier coronaregels moeten worden nageleefd. In deze Haagse campagne, met passende en herkenbare boodschappen voor de verschillende groepen en gemeenschappen, plekken en situaties, wordt aandacht gegeven aan goede voorbeelden en initiatieven die Den Haag rijk is. De campagne is mede op basis van inzichten van de gedragsunit van het RIVM ontwikkeld.Terug
maandag 14 december 2020 14:25:39 Categorie: Laatste Nieuws Ingezonden door: JW