Laatste Nieuws

Een mooi gebaar…………….

 

Het is voor iedereen, jong en oud, een moeilijke tijd; voorlopig houdt het corona-virus ons nog in een stevige greep en is het eind daarvan helaas nog niet in zicht. Onze kwetsbare en eenzame ouderen hebben het extra moeilijk. Gelukkig worden voor hen tal van mooie initiatieven bedacht om de eenzaamheid te doen vergeten, zo ook door Jeugdwerk Voor Welzijn Ypenburg.

Donderdag 10 december gingen meiden van Girls Only onder begeleiding van Voor Welzijn jeugdwerk Ypenburg medewerksters Sabrina Koegler, Patricia van den Bosch en Neziha Chatrioui van Meidenwerk Ypenburg-onderdeel van jeugdwerk Ypenburg- langs bij een aantal senioren voor een kort bezoekje en het overhandigen van een cadeautje, bestaande uit een mondkapje, een zelfgemaakt stukje zeep voor het wassen van de handen en een persoonlijke boodschap, dat alles leuk verpakt in een bijbehorend tasje.

 

Door Dick Muijs.

Een mooi gebaar…………….

Dit geweldige idee is afkomstig van de 13-jarige Jet Oosterkamp uit Ypenburg. Zij heeft vanuit haar zolder-atelier al tientallen mondkapjes gemaakt en zit soms uren achter de naaimachine! Haar idee werd zeer positief ontvangen door Jeugdwerk, en werd Jet, als initiatiefneemster, gevraagd om hen te begeleiden bij het maken van de mondkapjes.

Dus kwamen er een aantal naaimachines op tafel in buurtcentrum De Yp aan de Oeverwallaan en ging iedereen vol enthousiasme aan de slag met verschillende gekleurde stoffen, elastiek en patronen. Zonder slag of stoot ging dat echter niet, maar het eindresultaat mocht er zijn! Prachtige kapjes die aan twee kanten gedragen kunnen worden. Door al deze inspanningen is Ypenburg inmiddels een aantal jonge naaisters rijker.  De tasjes werden uitgereikt aan senioren die bekend zijn bij ouderenconsulente Bianca Schneider van Voor Welzijn.

De senioren waren blij verrast, vonden het prachtig en waren geraakt door dit prachtige initiatief. Enkelen moesten zelfs een traantje wegpinken, en ook bij de meiden viel er soms een traantje.. een van de meiden zei het zo: “ als anderen een glimlach hebben, ben ik ook blij.” Sommige senioren wilden de meiden er iets voor geven, waarop een ander zei: “dat is niet nodig mevrouw, u geeft ons al genoeg om dit in ontvangst te nemen.”                              

Jeugdwerk Ypenburg en de meiden van Girls Only denken met veel warmte aan de senioren in ons stadsdeel en leven met ze mee in deze zo voor hen moeilijke tijd. Zij hopen van ganser harte ook in de toekomst samen weer langs te kunnen gaan bij de senioren en hopelijk zijn er dan weer meer mogelijkheden om met elkaar in contact te komen. 

Jeugdwerk Leidschenveen-Ypenburg:

Wijkcentrum Piet Vink Ypenburg, Laan van Hoornwijck 260, 2496 ED Den Haag.                         

Wijkcentrum Leidschenveen, Harriet Freezerhof 201, 2496 JC Den Haag.

Sabrina Koegler, Clientondersteuner Servicepunt XL Jeugdwerk Leidschenveen/Ypenburg, 06-10557147. skoegler@voorwelzijn.nl  werkdagen: maandag, woensdag, donderdag, vrijdag.

 

Bijlage: foto ©Dick Muijs.
Terug
zondag 13 december 2020 07:57:08 Categorie: Laatste Nieuws Ingezonden door: Rob