Laatste Nieuws

Geen verplichte registratie meer voor bezoekers Bibliotheek Den Haag

 

In de noodverordening van de Veiligheidsregio Haaglanden is Bibliotheek Den Haag m.i.v. vrijdag 2 oktober 2020 aangemerkt een officiële doorstroomlocatie. Dit houdt in dat registratie van bezoekers niet meer nodig is.  Het dringende verzoek om een mondkapje te dragen in een Haagse bibliotheekvestiging blijft wel van kracht. 

Sinds dinsdagavond 29 september 2020 gold in alle bibliotheken in Den Haag de verplichting om bezoekers te registreren als gevolg van de aanscherpingen door de Veiligheidsregio Haaglanden en het kabinet, om de verdere verspreiding van COVID-19 te voorkomen. Hierdoor ontstonden bij sommige vestigingen van Bibliotheek Den Haag rijen wachtenden voor de ingang. Deze maatregel is nu dus ingetrokken omdat de bibliotheek een zogenoemde doorstroomlocatie is.

Geen verplichte registratie meer voor bezoekers Bibliotheek Den Haag

Al genomen maatregelen blijven van kracht
Omdat de bibliotheek er zeker in deze tijd voor iedereen wil zijn, stelde zij recent in elk stadsdeel al venstertijden in voor kwetsbare groepen. Op www.bibliotheekdenhaag.nl staan de specifieke tijden per stadsdeel. Ook blijft het aantal mensen dat kan meedoen met, of aanwezig zijn bij, een activiteit beperkt tot maximaal 30 personen (inclusief kinderen van alle leeftijden).

 

Om het bibliotheekbezoek zo veilig mogelijk te maken, gelden nog altijd de (hygiëne-) maatregelen zoals het desinfecteren van de handen bij binnenkomst, aandacht voor de 1,5 meter afstand en het verzoek niet langs te komen bij symptomen die wijzen op besmetting met het coronavirus.
Terug
vrijdag 9 oktober 2020 04:43:07 Categorie: Laatste Nieuws Ingezonden door: Rob