Laatste Nieuws

Rabarber speelt door en zoekt het hogerop

 

 

Rabarber vliegt naar de ruimte deze herfstvakantie met de familievoorstelling ‘Mijn opa de astronaut’. Ondanks de onzekerheden omtrent het coronavirus en de 30 bezoekers in de zaal heeft dé theaterschool van Den Haag onder leiding van nieuw artistiek leider Erik Kaiel ervoor gekozen om traditiegewijs in de schoolvakanties hun familievoorstellingen te spelen. ‘Mijn opa de astronaut’ stond afgelopen meivakantie gepland, maar heeft wegens corona toen niet kunnen spelen. Van 18 t/m 24 oktober 2020 vliegt Rabarber alsnog naar de maan.

 

Rabarber speelt door en zoekt het hogerop

Mijn opa de astronaut vertelt het verhaal van Billy. Billy kan niet slapen. Nooit eigenlijk. Hij ligt in zijn bed en staart onophoudelijk naar haar. De Maan. Soms is ze groot en rond, dan lijkt het alsof hij haar aan kan raken. Op andere avonden is ze slechts een heel klein streepje aan de enorme hemel. En soms is ze helemaal verdwenen. Nergens te bekennen. Billy weet dat zeker, want hij heeft haar gezocht. Via het zolderraam klom hij op het dak, zodat hij de hele hemel goed kon afspeuren. Hoe hij ook tuurde; geen Maan.

 

De Maan houdt Billy wakker.

Billy heeft een Opa. Die ging vroeger weleens naar de Maan. In een raket. Opa moet de Maan gaan halen. Zodat Billy al zijn vragen aan haar kan stellen. Opa vindt het een goede grap van Billy. Maar Billy maakt geen grap. En Opa ziet dat hij geen andere keus heeft; zijn raket moet uit de schuur.

Mijn opa de astronaut is onderdeel van het Haagse kunstenfestival De Betovering.

 

Tekst en regie Sharon Kruijtbosch van der Vreede Muziek Roeland Drost Dramaturg Patricia Oldenhave Kostuums Marjo van der Pols Licht en techniek Joost Kelderman Decor Vasilis Apostolatos Productie Miranda van der Kooy Met dank aan alle vrijwilligers!

 

Kaarten
Mijn opa de astronaut: zondag 18 oktober t/m zaterdag 24 oktober, Theater Merlijn, Bilderdijkstraat 35, 2513 CM Den Haag
Aanvang: 11.00 uur en 13.30 uur
Kaarten: Betoveringsprijs € 7,50 voor iedereen | Rabarberpas of met kindergroepen v.a. 10 € 6,00 p.p.| Ooievaarspas 50% korting

Reserverenwww.rabarber.net of 070-3450996.
Terug
zaterdag 3 oktober 2020 08:39:37 Categorie: Laatste Nieuws Ingezonden door: JW