Laatste Nieuws

Geen folders meer zonder ja-ja sticker in Den Haag

 

Inwoners van Den Haag krijgen vanaf vandaag (1 juli) alleen nog ongeadresseerd reclamedrukwerk als ze aangeven dat te willen met een Ja/Ja-sticker op de brievenbus. Hiermee wil de gemeente papierverspilling tegengaan. Want deze reclames belanden vaak ongelezen bij het oud papier of in het restafval.

Een aantal vormen van ongeadresseerd reclamedrukwerk vallen buiten de nieuwe maatregel. Bijvoorbeeld huis-aan-huisbladen en berichten van de gemeente of van een netbeheerder. De huidige Nee/Nee-sticker en Nee/Ja-sticker blijven gewoon geldig.

Geen folders meer zonder ja-ja sticker in Den Haag

Stickers ophalen of per post ontvangen 

De Ja/Ja-stickers kunnen gratis opgehaald worden bij de stadsdeelkantoren in Escamp (Leyweg), Haagse Hout, Laak en Centrum (stadhuis Spui) of per post opvragen via jajasticker@denhaag.nl 

Melding ongewenst reclamedrukwerk  

Inwoners die wel nog ongeadresseerd reclamedrukwerk krijgen zonder ja-ja sticker kunnen dat melden bij de gemeente. Zijn er veel meldingen over 1 bedrijf? Dan krijgt het bedrijf een waarschuwing. Vanaf 1 september start de gemeente met handhaven en Bij een nieuwe overtreding kan de gemeente een boete opleggen. Dit geldt voor zowel adverteerders als verspreiders van het ongewenste reclamedrukwerk.

Papier besparen 

Met de nieuwe maatregel wil de gemeente papierverspilling tegengaan. Uit onderzoek blijkt dat een gemiddeld huishouden in Nederland elk jaar ongeveer 34 kilo papier aan reclame krijgt. Dat zijn ongeveer 30 folders per week.


Terug
vrijdag 3 juli 2020 08:56:02 Categorie: Laatste Nieuws Ingezonden door: Rob