Laatste Nieuws

Zwanen gezin in korte tijd overleden

 

 

Door Jolanda Klok

 

Wij zijn in een heel rap tempo ons hele zwanengezin van de Antony Fokkersingel verloren. Ze zijn vorige week opgevangen geweest bij de Wulp nadat er drie jongen plots ziek werden. Deze overleden in een rap tempo. Na vijf dagen zijn de levende zwanen terug geplaatst, een dag later waren twee jongen dood en diezelfde avond nog, ook de ouders.

'S morgens vochten ze beiden nog voor hun laatste nog levende jong en 's avonds waren beide ouders overleden.We vonden in diezelfde sloot tevens drie waterhoentjes dood op het nest en een dode aalscholver iets verderop. Vandaag is een dode gans op de Bleriotlaan gemeld en een dode vis op de A Fokker.

Het water is zorgwekkend ziekmakend! Ook een hond van een buurtbewoner vecht momenteel voor zijn leven. Deze hond is in dit water geweest en heeft nu ernstige leverschade. De dierenarts staat voor een raadsel. Verder zit er geen enkel jong meer in dit water. Het zat weken terug nog vol jong grut.

 

Zwanen gezin in korte tijd overleden

Deze sloot zorgt al ruim vier jaar nu voor ellende en verdriet. Het zwanengezin heeft meerdere malen bij de Wulp in de opvang gezeten. Het was al vaker kantje boord. Nu waren ze binnen een paar uur dood. Ondanks dat we ze zo goed in de gaten hielden, maar alles tevergeefs.

Ook lagen er twee jaar terug negen dode kauwen langs de A Fokker en vorige week twee dode kraaien naast elkaar op de Plesmanlaan.

⚠️Waarschuwing aan alle buurtbewoners: 

Laat geen honden in dit water zwemmen of eruit drinken en hou uw katten in de gaten. Als de katten van de dode en/of zieke dieren eten, kunnen ook zij komen te overlijden.

Laat ook geen kinderen in dit water varen en vissers bij deze sloot, let ook op uw gezondheid!

Er is een doneeractie opgezet om de kosten voor de onderzoeken en een mooi gedenkteken te kunnen bekostigen:

https://www.doneeractie.nl/onderzoek-en-gedenkteken-voor-anthon-en-gezin/-44193




Terug
maandag 15 juni 2020 07:06:46 Categorie: Laatste Nieuws Ingezonden door: JW