Laatste Nieuws

Nieuwsbrief mei 2020 van bibliotheken Leidschenveen en Ypenburg

 

Vooralsnog zijn bibliotheken Leidschenveen en Ypenburg gesloten tot maandag 25 mei en vervallen tot 1 juni alle evenementen en activiteiten die in de bibliotheken zouden plaatsvinden. Wat we u wel aan cultuur kunnen aanbieden, leest u in deze agenda, evenals een oproep om uw beleving van deze tijd met ons te delen en zo mee te werken aan een (digitaal) boek over ons stadsdeel tijdens de coronacrisis.
 
Agenda bibliotheek & cultuuranker Leidschenveen
 
Raamexpositie: Zoo was Nederland in de winter 1944 – 1945
1 mei 2020 t/m 31 mei 2020 | bibliotheek Leidschenveen
 
Nieuwsbrief mei 2020 van bibliotheken Leidschenveen en Ypenburg
Reproducties naar aquarellen over de hongerwinter van kunstenaar Aug. Van der Linde. Deze reproducties zijn beschikbaar gesteld door de heer Jan Greuter, inwoner van Leidschenveen. De raamexpositie is online geopend door onze stadsdeeldirecteur Petra Sevinga.
Let op: ook tijdens bezichtiging geldt de regel Houd 1,5 meter afstand!
 
Agenda bibliotheken & cultuuranker Leidschenveen/Ypenburg
 
Oproep: hoe beleeft u deze ingrijpende tijd?
1 mei 2020 t/m 30 juni 2020 | bibliotheken Leidschenveen en Ypenburg
 
Sinds de uitbraak van het coronavirus is het dagelijks leven van iedereen ingrijpend gewijzigd. Iedere dag leren we oude gewoontes aan te passen aan het ‘nieuwe normaal’. We blijven en werken zoveel mogelijk thuis. We helpen onze kinderen met schoolwerk. We zien onze (klein)kinderen niet. We gaan (voorlopig) niet uit eten, naar het theater of naar de bibliotheek. Ondertussen zetten de mensen in de cruciale beroepen zich met man en macht in om de zorg en samenleving draaiende te houden.
 
Hoe beleeft u deze periode? Waar heeft u het moeilijk mee? Op welke manier vindt u steun? Wat is voor u een lichtpuntje? Misschien met het lezen of schrijven van een mooi verhaal, het luisteren naar muziek of met creatief bezig zijn. Cultuurankerbibliotheken Leidschenveen-Ypenburg nodigen u uit uw beleving te delen. Elke vorm is mogelijk: een verhaal, bespiegeling, anekdote, gedicht, foto of tekening. Wij verzamelen alle bijdragen en maken er een (digitaal) boek dat een impressie geeft van de beleving van deze turbulente tijd in ons stadsdeel.
 
Inzenden
Wilt u uw beleving delen? Uw bijdrage (max. A4 formaat) voorzien van uw naam, postcode en telefoonnummer is welkom. Ook kinderen kunnen meedoen. Stuur uw verhaal voor 1 juli via mail naar leidschenveen@bibliotheekdenhaag.nl of per post naar: 
 
Bibliotheek & Cultuuranker Leidschenveen
Emmy Belinfantedreef 7
2492 JT Den Haag
 
Bibliotheek  & Cultuuranker Ypenburg
Schrabber 8
2496 SR Den Haag
 
Tips voor thuis
 
Saturday live concerten
Door de sluiting heeft u de Saturday live concerten van maart en april moeten missen. Daarom geven wij u graag een preview van twee singer-song writers, waar u, zodra het weer mogelijk is, live van kunt genieten in bibliotheek Leidschenveen.
 
Abdel
Abdel is geboren en getogen in een artistieke wijk van Rabat (Marokko). Zijn werk draagt de invloeden van de flamenco-stijl van Paco de Lucia en Vicente Amigo en van de rumba van The Gipsy Kings. Klik HIER voor de preview.
 
Marvin
Marvin is zanger en pianist met als grote voorbeelden Stevie Wonder, Bruno Mars en Prince. Zijn repertoire bestaat uit zijn eigen werk, maar ook uit soul-, funk- en popcovers van eerdergenoemde artiesten. Klik HIER voor de preview.
 
Tenslotte
De teams van bibliotheken Leidschenveen en Ypenburg wensen u en de mensen om u heen sterkte en hopen u, zodra dat mogelijk is, weer te mogen begroeten in de bibliotheek.
 
Bibliotheek & Cultuuranker Leidschenveen
Emmy Belinfantedreef 7
2492 JT Den Haag
T: 070 – 353 76 60
E: leidschenveen@bibliotheekdenhaag.nl
 
Bibliotheek & Cultuuranker Ypenburg
Schrabber 8
2496 SR Den Haag
T: 070 – 353 86 11
E: ypenburg@bibliotheekdenhaag.nl
 Terug
vrijdag 8 mei 2020 11:42:08 Categorie: Laatste Nieuws Ingezonden door: Rob