Laatste Nieuws

Terrein naast parkeerplaats Car Jeans Stadion wordt- tijdelijk- corona-zorglocatie voor dak- en thuislozen.

 

Het naast de centrale parkeerplaats gelegen terrein wordt dankzij de belangeloze inzet van burgerinitiatief DoneerEenDorp  ( www.doneereendorp.nl) en ADO Den Haag tijdelijk ingericht tot corona-zorglocatie voor dak-en thuislozen. Er worden daartoe 50 portocabins geplaatst. Inmiddels is men begonnen met de (op)bouw. Over drie weken moet het dorp gereed zijn.
 
Door Dick Muijs.
 
Terrein naast parkeerplaats Car Jeans Stadion wordt- tijdelijk- corona-zorglocatie voor dak- en thuislozen.
Om te kunnen voldoen aan de richtlijnen van het RIVM en de GGD om besmetting te voorkomen, is het van belang dat er opvang is voor zowel onbesmette, als voor (vermoedelijk) besmette dak-  en thuislozen om in vervangende thuislocatie uit te zieken.                                                                                     
Voor Haagse dak- en thuislozen is het niet mogelijk om aan alle RIVM-maatregelen tegen de verdere verspreiding van het coronavirus te voldoen. Zij kunnen niet thuisblijven bij ziekteverschijnselen.
Wethouder Bert van Alphen (sociale zaken) “Wie geen huis heeft, kan niet thuisblijven. Mensen zonder dak boven hun hoofd die ziek zijn, maar geen extra verzorging of verpleging nodig hebben, kunnen dankzij de plaatsing van portocabins tijdelijk worden opgevangen. Ik ben ontzettend blij dat we dit dankzij de inzet van DoneerEenDorp, ADO Den Haag en de Kessler Stichting hebben kunnen realiseren.”
Bram Schinkelshoek, directeur Kessler Stichting: “wij zorgen in samenwerking met GGD-Haaglanden en HWW-zorg 24 uur per dag voor personele bezetting, verpleegkundige hulp en begeleiding. Zij komen te werken in een veilige werkomgeving en beschikken over de nodige beschermingsmiddelen.”
‘Gezien de recente ontwikkelingen in Scheveningen met betrekking tot overlast kunnen wij ons voorstellen dat bij bewoners uit Ypenburg en Leidschenveen enige onrust is ontstaan omtrent eventuele overlast en andere negatieve zaken.                                                                                                                                                                           Martijn van Rheenen ( DoneerEenDorp) ) desgevraagd: “De portocabins worden geplaatst op een gebied wat volledig kan worden afgesloten. Bewoners kunnen de locatie niet verlaten, daar wordt zeer nauwlettend op toegezien. Bovendien worden de dak-en thuislozen gehaald en gebracht. Bewoners en bedrijven uit de woonwijken die hierover hun bezorgdheid uiten kan ik zeggen dat zij geen overlast zullen ondervinden” benadrukte hij. 
De direct omwonenden hebben woensdag 22 april huis-aan-huis een brief ontvangen met de benodigde informatie.
Algemeen directeur ADO Den Haag Mohammed Hamdi: “ Met ADO Den Haag dragen wij graag ons steentje bij aan de strijd tegen het coronavirus. Het faciliteren van dit project voorziet in een belangrijke behoefte; er kunnen mensen worden opgevangen de op zoek zijn naar een plek om te herstellen. Omdat dit belangrijk is voor de samenleving en in het bijzonder voor de Haagse gemeenschap bieden we graag een helpende hand.”  Terug
vrijdag 1 mei 2020 10:09:07 Categorie: Laatste Nieuws Ingezonden door: Rob