Laatste Nieuws

Jeugdwerk Ypenburg-Nieuwsbrief maart 2020

 

Hulp aan elkaar in de “corona-tijd”

Medewerkers van Voor Welzijn gaan samen met u op zoek naar een passende oplossing.


Centraal nummer Servicepunten XL Den Haag: 070-2053003 

Door de uitbraak van het corona-virus bevindt een groter deel van Nederlandse burgers, en daarmee ook van inwoners van Leidschenveen- Ypenburg, zich in een kwetsbare positie. Dit doet een groot beroep op ieders aanpassingsvermogen

Jeugdwerk Ypenburg-Nieuwsbrief maart 2020

Gelukkig is er 1 centraal telefoonnummer beschikbaar voor kwetsbare inwoners van Den Haag die door corona in de knel komen. Zij kunnen op telefoonnummer (070) 205 30 03 terecht voor (hulp)vragen, of een goed gesprek. Dit telefoonnummer is bereikbaar van maandag tot en met vrijdag van 9.00 tot 21.00 uur en in het weekend van 10.00 tot 16.00 uur.


Kan iemand me helpen met mijn boodschappen als ik thuis moet blijven? Hoe kom ik aan een betaalbare maaltijd nu mijn buurtmaaltijd niet meer doorgaat? Hoe ga ik om met mijn sombere gedachten nu ik geen praatje meer kan maken in het buurtcentrum? Hoe ga ik om met opstandige tieners die geen rekening willen houden met de coronarichtlijnen?
Met al deze, en veel andere, vragen kunnen bewoners terecht op dit nieuwe centrale telefoonnummer. Het telefoonnummer van wijkcentrum Piet Vink is automatisch verbonden met dit centrale nummer.

Xtra Voor Welzijn heeft dit landelijke nummer geïntroduceerd met partners en gemeente. Zo willen we ervoor zorgen dat de dienstverlening – ook in tijden van quarantaine en sociale isolatie – wordt voortgezet en niemand in de kou komt te staan.

Naast het telefoonnummer kan uiteraard nog steeds gebruik gemaakt worden van de chatfunctie op servicepuntxl.nl(externe link) en kunnen mensen die al ondersteuning ontvangen nog steeds terecht bij hun vertrouwde contactpersonen. De jeugdwerkers (doelgroep 4-28 jaar) gaan in contact met jeugdigen online, maar zijn ook nog op hun mobile telefoonnummers bereikbaar.

 

Zelf hulp aanbieden in de wijk?

Wilt u een helpende hand bieden, maar heeft u geen zicht op de behoefte aan hulp?  Kijk dan op denhaagdoet.nl of doejeookmee.nl. Op deze websites vindt u diverse mogelijkheden. Heeft u vragen over de mogelijkheden van bieden van hulp in Leidschenveen-Ypenburg? Dan kunt u ook contact opnemen met Laura van Kan, l.vankan@voorwelzijn.nl Tot slot: let bij het bieden en ontvangen van hulp dat de gestelde richtlijnen goed gehanteerd worden om besmetting met het coronavirus te voorkomen. 
Verlies uw eigen gezondheid niet uit het oog.

 

JEUGDWERK ONLINE
De activiteiten van het Jeugdwerk verplaatsen zich van offline naar online.
Jeugdwerkers zijn niet meer outreachend in de wijk. Ze gaan momenteel online het gesprek met jeugd aan over de buurt en de leefomgeving.  

De wijkcentra zijn tijdelijk gesloten.

~~

Activiteiten voor de jeugd online:

Meedenken over ontwerp kooi Koespeeltuin Campenvaart (april)
Via YouTube, Insta en Facebook kun je je mening geven!


Opvoedtips en activiteiten voor binnenshuis (maart t/m mei)
Opvoedtips en ideeën voor binnenspelen vind je op Facebook 
Speel-o-theek 't Speelwijzertje (Voor Welzijn).  


CJG Webinar Help ik ontplof! (donderdag 2 april 2020)
In dit webinar geeft kinderpsycholoog en opvoedkundige Tischa Neve tips om beter om te taan met emoties van je kind en zelf rustig te reageren.
Donderdag 2 april 2020 van 20.30-21.30 uur. 
Check de link hier.

Whatsapp chat met jeugdigen
Stel je vragen via whatsapp aan de jeugdwerkers! Ook via de chatfunctie op onze website kun je je vragen stellen. 

Insta Quiz!
Via insta en Facebook doe je mee aan Quiz en Poll vragen over muziek, sport, de buurt en meer.  

YouTube filmpjes
Op YouTube vind je interessante filmpjes over Corona die op jeugd gericht zijn. Ga naar playlist via YouTube Jeugdwerk Ypenburg.

 

Houdt in april onze sociale media in de gaten!

De opening in de koespeeltuin gaat helaas niet door vanwege de coronamaatregelen. Wel kun je binnenkort online via Insta, Facebook en Youtube je mening geven over drie nieuwe ontwerpen voor de grasmat van de voetbalkooi. De jongeren hebben aangegeven graag een Cruiff Court te willen. Dit bleek helaas financieel en praktisch niet haalbaar. Wel zoekt de gemeente in samenwerking met Voor Welzijn jeugd die wil participeren in het meedenken over de grasmat en/of het organiseren van een voetbaltoernooi, tennistoernooi, andere sportactiviteiten a la Cruiff Court in de Koespeeltuin!

Wil je meedenken over de activiteiten en vormgeving Koespeeltuin?
Laat het weten via: jeugdwerk.ypenburg@voorwelzijn.nl

 

Kijk voor meer informatie op:
https://servicepuntxl.nl/welkom-bij-voor-welzijn/
jeugdwerk.ypenburg@voorwelzijn.nl | 06 - 81688743
Terug
donderdag 2 april 2020 12:49:35 Categorie: Laatste Nieuws Ingezonden door: Rob