Laatste Nieuws

Het grote BOMEN-debat in de Centrale Bibliotheek

 

 

In de aanloop naar de Nationale Boomfeestdag organiseert de Centrale Bibliotheek op 15 maart 2020 ‘Het grote BOMEN-debat’. Inspirerende en prikkelende gesprekken over de rol en het nut van bomen en ander groen in je straat, buurt en wijk. Maakt groen in de buurt ons gezonder en gelukkiger, en hoe dan? Wat kunnen we zelf doen om het balkon, de tuin, de straat, de wijk groener te maken, en hoe dan?

Het grote BOMEN-debat in de Centrale Bibliotheek

Deelnemers

Deelnemers zijn onder anderen boswachter Arjan Postma, bekend om zijn passie en kennis over de Nederlandse natuur. Kunstenaar Sara Vrugt zal vertellen over haar initiatief ‘100.000 bomen en een bos van draad’. Met dat project – deze weken opgesteld in de Centrale Bibliotheek – creëert zij samen met vrijwilligers een groot geborduurd bos aan de hand van persoonlijke verhalen met betrekking tot natuur. Zie: https://www.honderdduizendbomen.nl/

Schrijver/journalist Wim Huijser brengt een ode aan de populier, waarover hij twee boeken schreef. Een stadsecoloog vertelt over het groen van Den Haag.

Zij zullen worden ondervraagd door Jean-Pierre Geelen, journalist bij de Volkskrant.

 

Tijd en datum

Het grote BOMEN-debat vindt plaats op 15 maart 2020, van 14:00 tot 16:30 uur in de Centrale Bibliotheek in Studio B op de eerste etage. De entree is gratis.
Terug
woensdag 11 maart 2020 14:09:26 Categorie: Laatste Nieuws Ingezonden door: JW