Laatste Nieuws

“Burgemeester” J. W. Ludolph nam troostprijs op één na schoonste straat in Leidschenveen/Ypenburg in ontvangst

 

“Burgemeester” J. W. Ludolph nam troostprijs op één na schoonste straat in Leidschenveen/Ypenburg in ontvangst. Jongstleden vrijdag reikte stadsdeeldirecteur Petra Sevinga namens de gemeente Den Haag de troostprijs uit aan Jan Willem Ludolph uit de Wrightlaan in wijk Singels op Ypenburg. Het gedeelte van de Wrightlaan vanaf huisnummer 2 tot en met huisnummer 38 even en oneven nummers kwam helaas een paar stemmen tekort om in aanmerking te komen voor de Hoofdprijs Schoonste Straatverkiezing in ons stadsdeel.

 

Door Dick Muijs.

“Burgemeester” J. W. Ludolph nam troostprijs op één na schoonste straat in Leidschenveen/Ypenburg in ontvangst

Met de Schoonste Straatverkiezing stimuleert de gemeente bewoners om samen te zorgen voor een schone en nette straat. Na de succesvolle proef met drie stadsdelen in 2018, is de verkiezing in 2019 uitgebreid naar alle acht stadsdelen. Bewoners werden opgeroepen om op 1 januari 2020 samen met hun buren vuurwerkresten en andere rommel op te ruimen. Vervolgens wordt door een gemeentefotograaf foto’s gemaakt van de deelnemende straat die online worden geplaatst en daar konden bewoners dan op stemmen.

 

In ons stadsdeel viel de eer te beurt aan bewoners van een gedeelte van de Laan van Leidschenveen, zij kregen de meeste stemmen en mochten welverdiend de hoofdprijs in ontvangst nemen. U heeft daar in een eerder artikel over kunnen lezen. De bewoners van de Ypenburgse Wrightlaan vanaf nummer 2 tot en met 38 even en oneven nummers hadden zich ook opgegeven en stonden in alle vroegte op 1 januari met bezems en andere materialen klaar om “hun” straatje zo schoon mogelijk te vegen.

 

Onder de bezielende leiding van “burgemeester”(zo werd hij 22 jaar geleden toen hij hier kwam wonen liefkozend door de buurtbewoners genoemd en vandaag de dag is dat nog steeds zo) Jan Willem Ludolph, bijgestaan door Dennis Tetteroo, Johan de Haas en Raymond Weening werd het gedeelte van de Wrightlaan weer een schone en nette straat. Ondanks alle moeite en inspanningen kwamen zij net een paar stemmen tekort voor de Hoofdprijs!

 

Een troostprijs, bestaande uit een tegoedbon van 50 Euro voor de aankoop van diverse taarten bij Bakker van Maanen uit ons winkelcentrum is ook niet te versmaden en werd dan ook door Jan Willem in dank ontvangen. Jan Willem: ‘wij hebben hier fantastische buren die constant naar elkaar omkijken en voor elkaar dag en nacht klaarstaan mocht dat nodig zijn.

 

Vanaf dat ik hier ben komen wonen is dat contact ontstaan en hoop dat ik dat nog heel lang mag meemaken.’ Voor de taarten heeft Jan Willem ook al een bestemming: ‘Van de zomer gaat ons nationale voetbalelftal weer spelen voor een kampioenschap, gaan we gezellig met de hele buurt naar kijken onder het genot van een lekker stuk taart.’ Eet smakelijk! Overigens de cake die Jan Willem had gebakken voor deze prijsuitreiking smaakte heerlijk, hetgeen Wendy Veen en Petra Sevinga volledig beaamden.

 

Foto: Jan Willem en zijn buurtgenoten kunnen aan de taart.  Dick Muijs.
Terug
zaterdag 7 maart 2020 12:28:23 Categorie: Laatste Nieuws Ingezonden door: JW