Laatste Nieuws

Aanbod jeugdwerk voorjaar 2020

 

Het Jeugdwerk Ypenburg VOOR Welzijn biedt kinderen en jongeren de kans om op te groeien tot gelukkige en zelfstandige volwassenen. De jeugdwerkers ondersteunen en begeleiden de jeugd op verschillende leefgebieden (school, thuissituatie, werk, vriendschappen, participatie in de wijk, gezonde leefstijl).
 
Het aanbod van het jeugdwerk is wijkgericht en biedt diverse activiteiten voor jeugdigen in de leeftijd van 4 t/m 27 jaar. De jeugdwerkers zijn te vinden op straat (in de wijk), in de jeugdcentra en op scholen. Dit voorjaar gaan nieuwe preventieve cursussen/trainingen en activiteiten van start:
 
Aanbod jeugdwerk voorjaar 2020
Spelend ontwikkelen (poppenkast, muziek, speelinloop) 0-8 jaar
In de Speel-o-theek op stadsboerderij Landzigt kunnen ouders/kind meedoen met de speelinloop, poppenkast (ochtend 27 maart, middag 8 april) en/of de muziekgroep. Zie www.speelwijzertje.nl 
 
Rots en Water weerbaarheidstraining (groep 5 t/m 8)
In de Rots en Water weerbaarheidstraining leren kinderen zelfbewuster, krachtiger, beheerster en weerbaarder om te gaan met lastige sociale situaties/groepsdruk. Aanmelden via CJG: cjgypenburg@denhaag.nl   
 
Sportclub/ lekker in je vel (8 t/m 12 jaar) groep 4+
Elke dinsdagmiddag samen sporten. Gezonde hapjes, maken en een kennisquiz spelen. Via weerbaarheidsoefeningen (zowel fysiek als mentaal) of via uitdagende sport- en spelactiviteiten met thema gezondheid/weerbaarheid.
 
Girls Only, ‘Opweg naar de brugklas!’ (meiden van groep 8)
Chillen, gezellig kletsen, praten over verliefdheid, de brugklas, opkomen voor jezelf, de puberteit, social media. Maar we doen ook activiteiten zoals brugklasrace, beauty/make-up, super woman etc.) Elke donderdagmiddag.
 
Meidensport/fitness (13-23 jaar) “Lekker in je vel & fit voelen”
Deze activiteit is bedoeld om kennis te maken met diverse fitnessvormen. We gebruiken fitness apparaten in de fitnessruimte maar we gaan ook met kettlebels, battlerobes, balans bords, dumbells, weerstandenbanden en medicine ballen aan de slag. We doen dit een een gezellig klein clubje meiden, in je eigen buurt en nog gratis ook! Elke dinsdagavond van 19.00-20.30 in wijkcentrum Piet Vink. In het voorjaar zullen we weer van start gaan met BOOTCAMP, hou ons daarom in de gaten. Aanmelden of info: p.vandenbosch@voorwelzijn.nl, of via de app 0633312902.
 
Meidenavonden in buurtcentrum de YP
Op de donderdagavond van 19.00-21.00 uur is het jeugdcentrum van buurtcentrum de Yp geopend voor meiden vanaf 13 jaar. Tijdens deze meidenavonden kunnen de meiden bij de jeugdwerkers terecht voor vragen, hulp & advies m.b.t. allerlei onderwerpen die hen bezig houden en kunnen zij activiteiten organiseren onder begeleiding van de jeugdwerkers. 
Aanmelden: p.vandenbosch@voorwelzijn.nl of via de app 0633312902.
 
Meer informatie over wat het jeugdwerk allemaal doet en kan betekenen voor de jeugd? Mail ons via jeugdwerk.ypenburg@voorwelzijn.nl 
Tel: 06-81688743 (L. van der Waerden) Aanmelden verplicht. Terug
zaterdag 7 maart 2020 09:19:04 Categorie: Laatste Nieuws Ingezonden door: Rob