Laatste Nieuws

Eerste Hulp bij Eenzaamheid

 

 

Kavita Parbhudayal lanceert ‘doos vol kleine gebaren’

Gemeente Den Haag heeft deze week de EHBE-doos gelanceerd. EHBE staat voor Eerste Hulp bij Eenzaamheid. “Het is een doos vol kleine gebaren. Met een klein gebaar kun je een leven veranderen”, zegt wethouder Kavita Parbhudayal (Zorg, Jeugd en Volksgezondheid). Zij overhandigde de eerste EHBE-doos aan mede-eigenaar Esmaa Amer van apotheek Pillen & Praten in Leyenburg.

 

De EHBE-doos helpt ondernemers en zorgprofessionals om eenzaamheid in hun wijk aan te pakken. Eenzaamheid is een probleem van ons allemaal: van Transvaal tot Benoordenhout, van Moerwijk tot Scheveningen. “Ruim de helft van de Hagenaars voelt zich soms eenzaam. Dat gaat om circa 200.000 mensen. Dat is onacceptabel. Iedereen moet in Den Haag mee kunnen doen, daar sta ik voor als wethouder. Daarom ben ik de strijd aangegaan tegen eenzaamheid. Samen met ondernemers, verenigingen, professionals en inwoners”, zegt Kavita Parbhudayal.

 

 

Eerste Hulp bij Eenzaamheid

In hun dagelijkse contacten met klanten zien ondernemers en zorgprofessionals vaak mensen van wie zij het vermoeden hebben dat zij eenzaam zijn. De EHBE-doos biedt concrete hulp en -middelen om eenzaamheid te herkennen en het gesprek aan te gaan. Het is een nieuw onderdeel van het vorig jaar door Kavita Parbhudayal gelanceerde actieplan tegen eenzaamheid ‘Met z’n allen niet alleen’.

In de EHBE-doos zitten flyers en speciale kaarten die kunnen worden gebruikt om iemand persoonlijk uit te nodigen. Op de flyer staan tips om op een heel laagdrempelige manier gesprekken aan te gaan. Kavita Parbhudayal: “Nodig eens iemand uit voor een kopje koffie, of bied aan een klusje voor iemand te doen. Of koppel iemand aan een ander uit jouw eigen netwerk. Als we wat vaker naar elkaar omkijken, maken we de stad toch weer een beetje mooier”.
Terug
donderdag 13 februari 2020 11:41:20 Categorie: Laatste Nieuws Ingezonden door: JW