Laatste Nieuws

Verhuispremie voor overstap naar kleine woningBewoners die doorstromen vanuit een grote sociale huurwoning naar een kleinere woning krijgen hiervoor een premie van 2700 euro. Hiermee wil de gemeente Den Haag stimuleren dat er meer woningen vrijkomen voor grote gezinnen en mensen die dat willen gemakkelijker kunnen verhuizen naar passender, kleine woningen.

In Den Haag is één op de vijf sociale huurwoningen groot genoeg voor een gezin, terwijl er nu vaak nog één of twee personen wonen. Veel ouderen blijven vaak lang in het huis wonen waar ze hun kinderen hebben grootgebracht. Tegelijk zijn er veel nieuwe gezinnen met kinderen hard op zoek zijn naar een grote sociale huurwoning. De premie moet die doorstroom stimuleren. Zo helpen we meer mensen aan een passende woning.

Wethouder Martijn Balster (Wonen, Wijken en Welzijn): “Met deze premie zorgen we dat de grootte van onze betaalbare woningen beter aansluit bij de behoefte. Voor iedereen is dat winst.”

Verhuispremie voor overstap naar kleine woning
Van groot naar beter wonen
De verhuisvergoeding is er voor huishoudens van maximaal drie personen die verhuizen naar een kleinere sociale huurwoning, een huurhuis in de vrije sector of een huis kopen. Onder een grote woning wordt verstaan een sociale huurwoning van een woningcorporatie, die bestaat uit vijf kamers of meer, met minimaal 80 vierkante meter woonoppervlak.

Naast de premie zijn er ook mogelijkheden voor directe bemiddeling naar een nieuwe woning en kan bij problemen met de toegankelijkheid voorrang worden gekregen naar een beter passende sociale huurwoning waar bijvoorbeeld een lift aanwezig is of sprake is van een gelijkvloerse woning.

De subsidieregeling geldt sinds 1 februari 2020. Huurders die belangstelling hebben, kunnen via de website van de gemeente een aanvraag indienen.

Meer informatie?
www.denhaag.nl/doorstroompremie
RIS304475 Subsidieregeling doorstroompremie grote sociale huurwoningen Den Haag 2019


Terug
dinsdag 11 februari 2020 11:49:16 Categorie: Laatste Nieuws Ingezonden door: JW