Laatste Nieuws

Haagse vrouw (56) ‘wist niet’ dat er zes miljoen euro in haar bed verstopt zat


Er zat geen zware balk op de voordeur van haar woning, en ook geen extra sloten. Hermelina M. (56) was zelf ook stomverbaasd toen de politie in haar onbeveiligde woning in de Haagse wijk Ypenburg zes miljoen euro vond, verstopt in het hoofdeinde van haar bed. 

 
Ze had geen balk op de deur of extra sloten, terwijl je dat toch zou verwachten met zo’n geldbedrag in huis

Dat vertelde de advocaat van de vrouw vandaag bij de Haagse rechtbank tijdens een zaak over de spookwoningen in Ypenburg. Op 5 maart dit jaar deed de politie in de wijk een grote inval in ongeveer 30 appartementen. De bewoners stonden er niet ingeschreven, en rekenden contant de huur af. 

Bron: AD


Haagse vrouw (56) ‘wist niet’ dat er zes miljoen euro in haar bed verstopt zat

De politie meldde na de actie dat er in de woningen drugs, vuurwapens en geld waren gevonden. De wapens zouden zijn ontvreemd uit een justitieel wapendepot. Een van de verdachten in de zaak is de 36-jarige Donovan A, die op het hoofdbureau van politie werkte. Na de inval op 5 maart volgden in juli in Leidschendam en Den Haag invallen. Toen werd nog eens een bedrag van 2 miljoen euro gevonden. 

Speurhond

Hoewel Donovan A. op vrije voeten is, zat Hermelina M. tot vandaag nog vast. Ze stond ingeschreven in Rotterdam, maar bewoonde een appartement aan het Speerpunt in Ypenburg. In het hoofdeinde van haar bed vond de politie in maart zes miljoen euro. ,,Ze leefde er als een vrouw alleen, zonder enige vorm van bescherming”, vertelde de advocaat van de 56-jarige vrouw vandaag in de rechtszaal. ,,Ze had geen balk op de deur of extra sloten, terwijl je dat toch zou verwachten met zo’n geldbedrag in huis. Ze had er geen wetenschap van.”  

Volgens de raadsman zat het geld goed verborgen in het paneel aan het hoofdeinde van haar bed. De agenten konden de biljetten in maart aanvankelijk ook niet vinden. Maar omdat een speurhond van de politie met zijn poot tegen het paneel bleef slaan, kwamen agenten het  miljoenenbedrag toch op het spoor. 

Schoonmoeder

De rechtbank meent dat er wel degelijk serieuze verdenkingen zijn dat de vrouw betrokken was bij het witwassen van crimineel geld. Toch besloot de rechter vandaag om haar voorarrest te schorsen, tot aan de inhoudelijke zitting over de spookwoningen. Die zitting begint in februari 2020 en zal dan een hele week duren.

Drie andere verdachten in de zaak blijven voorlopig vastzitten. Onder die drie verdachten is ook 41-jarige Farid A. uit Den Haag. De Hagenaar is volgens het Openbaar Ministerie (OM) ook betrokken bij het witwassen van de zes miljoen euro in de Ypenburgse woning. Bovendien zou hij meer geweten hebben van de twee miljoen die in juli in het huis van zijn schoonmoeder werd gevonden. 

De 44-jarige Satish F. uit Nootdorp die een woonbemiddelingsbedrijf had, moet eveneens in de cel blijven. Hij wordt beschuldigd van het witwassen van een bedrag van ongeveer 400.000 euro, dat volgens het OM afkomstig is van criminaliteit. Verder zit financieel adviseur Anthony van H. (58) uit Zoetermeer voorlopig nog vast.
Terug
zaterdag 30 november 2019 06:50:37 Categorie: Laatste Nieuws Ingezonden door: JWML