Laatste Nieuws

De geheimen van ons geheugen

 

14 november 2019, van 19:30 tot 21:00 | Leidschenveen

Kosten: gratis

Dr. Boris Konrad, neurowetenschapper, schrijver en meervoudig wereldrecordhouder in geheugensport, presenteert verbazingwekkende en interessante feiten over ons geheugen.

Twijfelt u wel eens aan uw geheugen? Dan is er prettig nieuws: een goed geheugen heeft niets te maken met aanleg, maar met een goede training. Iedereen kan leren om in vijf minuten de volgorde van een geschud pak kaarten te onthouden! 

De geheimen van ons geheugen

Schrijver en neurowetenschapper Boris Konrad ontrafelt in een lezing op donderdag 14 november de werking van ons geheugen. Hij laat zien waartoe het in staat is. En wat u kunt doen om het gezond te houden. Komt u ook?

Laptops, tablets en smartphones
Realiseert u zich wel eens hoeveel informatie u op een dag te verwerken krijgt? U besteedt misschien veel denkwerk uit aan laptops, tablets en smartphones. Maar wat is het effect van het gebruik van digitale media op ons geheugen? Hoe veranderen kunstmatige intelligentie en technologie ons denken? Onder meer hierover gaat de lezing van Boris Konrad. En daarin zal hij u verbazen met de feiten!

Waar kent u Boris Konrad van?
Boris Konrad (1984) verschijnt regelmatig in de media. U kent hem misschien van Wedden dat ik het kan en Holland's Got Talent. Hij publiceerde drie boeken over het geheugen, waaronder De geheimen van ons geheugen. Een winnaar! Hij haalde het Guinness Book of Records en won met zijn team zevenmaal het wereldkampioenschap geheugensport. Boris Konrad is neurowetenschapper en onderzoeker, verbonden aan het Donders Instituut voor Brein, Cognitie en Gedrag van de Radboud Universiteit Nijmegen.

Reserveren

Wilt u deze lezing bijwonen? Bestel van tevoren online uw gratis toegangskaarten via de knop hieronder. Zorgt u dat u op tijd aanwezig bent? Als de lezing is begonnen, is toegang niet meer mogelijk.

Bibliotheek Leidschenveen
Emmy Belinfantedreef 7
2492 JT Den Haag
Tel.: 070 - 353 76 60
E-mail: leidschenveen@bibliotheekdenhaag.nl
Terug
dinsdag 29 oktober 2019 12:17:06 Categorie: Laatste Nieuws Ingezonden door: Rob