Laatste Nieuws

Wat een energie!

 

Op 16 oktober 2019 kwamen bewoners, winkeliers, politiemensen, gemeente, scholieren, directeuren van scholen, medewerkers van de GGZ van de wijken Leidschenveen en Ypenburg een hele dag bij elkaar in het Cars Jeans Stadion

met als doel: kunnen we de beide wijken nog meer leefbaar en veiliger maken en welke bijdrage wil een ieder hier aan leveren. 

In totaal zijn we met meer dan 100 mensen aan het werk gegaan. En het was ook echt werken, want de begeleiders hielden er goed het tempo in. Dat leverde veel energie op.

Door Anouk Radloff / Dick Muijs.

Wat een energie!

Uiteindelijk werden rond 16 uur zes uitgewerkte ideeën gepresenteerd.

Opvallend hieraan was dat er overlap zat in de ideeën , waardoor het daadwerkelijk werkend krijgen in de praktijk ook heel haalbaar is. Eén idee is om met een wijkbus verschillende plekken langs te gaan, hierbij lekkere koffie te schenken en te luisteren en onderwerpen toe te lichten. Dit kan dan iets zijn op het gebied van geestelijke gezondheidszorg, uitleg over de nieuwe inrichting van een plek in de wijk of toelichting op een bepaalde aanpak. In diezelfde bus kan ook duidelijke uitleg worden gegeven over welke vormen van ondermijning bij u in de straat gebeuren en hoe u hier melding van kunt doen. Met de bus kan ook de jeugd actief op worden gezocht om naar hen te luisteren en het te hebben over onderwerpen die voor hen belangrijk zijn

Diverse ondernemers en bewoners hebben aangegeven graag ook betrokken te willen worden bij de uitvoering van de diverse ideeën en dat gaan we samen met ons stadsdeel zeker oppakken.

Al met al een energierijke dag in het Cars Jeans Stadion!

 

Foto: ©Dick Muijs.  Ook in het stadion denk de politie met u mee over leefbaarheid en veiligheid.
Terug
vrijdag 25 oktober 2019 09:59:29 Categorie: Laatste Nieuws Ingezonden door: Rob