Laatste Nieuws

Ondernemer Edwin ten Brink: ‘wij willen de beste Jumbo van Den Haag worden.’

 

Mei 2018 nam Jumbo-franchiser Edwin ten Brink Jumbo in winkelcentrum Ypenburg over van George en Danielle Overgaag. Hij gaf aan de vernieuwde indeling en productpresentatie zijn eigen visie, met groot succes zo blijkt nu na één jaar. Daarnaast is hij eigenaar van een Jumbo supermarkt in Alphen aan de Rijn onder de naam Jumbo Ten Brink Food. Wat is het geheim van deze succesvolle zelfstandige ondernemer met 30 jaar ervaring?

Door Dick Muijs.

 

 

Ondernemer Edwin ten Brink: ‘wij willen de beste Jumbo van Den Haag worden.’

Edwin ten Brink (1965) heeft van jongs af aan het ondernemerschap met de paplepel ingegoten gekregen; zijn opa was in de beginperiode(ruim 70 jaar geleden) actief met de bakfiets om de inwoners van Alphen te voorzien van de dagelijkse levensbehoeften. Die activiteiten lagen ten grondslag aan wat er vandaag de dag is gerealiseerd; twee prachtige Jumbo supermarkten met respectievelijk 180 medewerkers ( Alphen) en 160 medewerkers op Ypenburg. ‘wij zijn een echt familiebedrijf ‘ zegt Edwin. ‘ Veel huidige medewerkers zijn bij ons gekomen via familieleden die al geruime tijd bij ons werkten en dat geeft het fijne familiaire gevoel. Ook mijn bedrijfsleiders en managers zijn al jaren in vaste dienst, en dat werkt prettig omdat zij aan een half woord genoeg hebben om zaken optimaal te kunnen regelen. Ook mijn zoon draagt zijn steentje bij, hij studeert nog maar is altijd 2 tot 3 dagen aan het werk in de zaak op Ypenburg’ aldus een trotse vader. Mijn 2 dochters leveren hun bijdrage in de winkel in Alphen.

‘ De Jumbo formule “altijd de laagste prijs” hanteren wij optimaal, maar binnen die formule is heel veel mogelijk’ schetst Edwin. Er is voldoende marge aanwezig om eigen creativiteit te ontwikkelen. Zo zijn wij steeds op zoek naar nieuwe en interessante producten voor onze klanten. Zo maken wij onze eigen pizza’s en als ik het buitenland een unieke wijn proef zoals dit jaar de “Colle Lungo-Chianti” probeer ik die naar Nederland te halen en zo zijn we bijvoorbeeld ook trots op het feit dat wij in Henk Broeders uit Berkel-Enschot een rundveehouder hebben gevonden die excellent nagenoeg biologisch rundvlees(heel mals stierenvlees) van de kwaliteitsrassen Limousin, Blonde d’ Aqcuitaine en Piedmontese aan ons levert. Dat waarderen onze klanten bijzonder, ook op Ypenburg.’

‘Goed ondernemerschap is ook kunnen samenwerken’ vervolgd Edwin. ‘Daarom spreken wij regelmatig met onze medewerkers over wat zij vinden wat beter kan. Zij hebben immers direct contact met de klanten. Tijdens die gesprekken is er voldoende ruimte om zijn of haar mening te geven. Zo stimuleer je enthousiasme en betrokkenheid bij de medewerkers en daar profiteert de consument weer van. Eigenlijk zou ik willen dat onze medewerkers nog meer vrijheid nemen in hun werk en zelf beslissen……’

‘Met ruim 30.000 artikelen in onze winkels heeft de klant volop keuze uit kwaliteitsproducten en altijd voor de laagste prijs’ zegt Edwin. ‘Onze huismerken hebben dezelfde topkwaliteit als de A-merken van de bekende fabrikanten en zijn wij steeds op zoek naar nieuwe wegen om een bezoek van de consument aan onze Jumbo zaak te stimuleren. Binnenkort introduceren wij meer leveranciers met speciale producten in onze True Food-route: een route door de winkelafdelingen waar gezond, eerlijk en authentiek centraal staat. Het streven om met het team de beste Jumbo van Den Haag te worden’ is Edwin’s credo. Met zo’n team enthousiaste en betrokken medewerkers gaat hem dat zeker lukken!  Wilt u meer weten of heeft u suggesties, vragen of ideeën dan kunt u ons altijd mailen , neem dan contact op via  info@tenbrinkfood.com of bel 070 8200080/82 .

 

Foto ©Dick Muijs: Edwin ten Brink wil de beste Jumbo van Den Haag worden.
Terug
vrijdag 13 september 2019 10:00:00 Categorie: Laatste Nieuws Ingezonden door: JWML