Laatste Nieuws

Gemeente gaat groente-, fruit en tuinafval (gft) huis-aan-huis ophalen

 

 

De gemeente gaat in De Venen, Morgenweide, Singels en de Waterbuurt vanaf begin oktober het groente-, fruit- en tuinafval (gft) huis-aan-huis ophalen. Wilt u gebruik maken van een gft-container (kliko) aan huis?  Vraag dan uiterlijk 18 juli een gft-container (kliko) aan.  

Vraag een gratis gft-container aan


U kunt kiezen uit drie formaten gft-containers: 240 liter, 140 liter en 25 liter. De gft-container van 25 liter is geschikt voor bewoners van flats en appartementen met weinig (buiten) ruimte.

 

ft-containers: 240 liter, 140 liter en 25 liter

 

 

 

De gft-containers worden half september afgeleverd. Vanaf dan worden de containers eens in de 2 weken geleegd. Bewoners ontvangen hierover nog een brief.

Wat gebeurt er met het gft-afval?

Koffieprut, appelschillen, uitgebloeide tulpen: een flink deel van ons afval is groente-, fruit- en tuinafval (gft). Van uw gft-afval  wordt compost gemaakt voor het verbeteren van grond in parken en tuinen. U kunt van uw gft-afval ook zelf compost maken.  Helpt u ook mee om meer afval te scheiden? 

Waarom stopt het inzamelen van gft via ondergrondse containers? 
De gemeente stopt in De Venen, Morgenweide,  Singels en de Waterbuurt met het inzamelen van gft via ondergrondse containers. In de containers wordt helaas ook veel ander afval gegooid. Hierdoor is het gft-afval te vervuild en kan het niet gerecycled worden. De containers kunnen vanaf 1 september gebruikt worden voor restafval.  De ondergrondse gft-containers in  de Bras en Bosweide blijven gewoon staan. In deze buurten is de kwaliteit van het gescheiden gft-afval goed.   

Meer informatie?

Op www.denhaag.nl/afvalscheiden vindt u meer informatie over afval scheiden. Heeft u nog vragen? Mail dan naar afvalenschoon@denhaag.nl of bel met telefoonnummer 14070.

 
Terug
woensdag 10 juli 2019 15:11:52 Categorie: Laatste Nieuws Ingezonden door: JWML