Laatste Nieuws

Jubileum Waterfestijn Ypenburg opnieuw druk bezocht.

 

Het was erg warm, velen zochten verkoeling op het strand of elders, dat is wellicht de oorzaak dat wij op deze 10e Waterfestijn Ypenburg iets minder mensen mochten begroeten dan andere jaren, maar die er waren hadden het enorm naar hun zin en genoten van alle activiteiten op het evenemententerrein en op het water.

Nadat projectleider Maurice de aanwezigen welkom had geheten was er heel veel te doen, te zien en te beleven voor jong en oud; voor de kinderen een heuse stormbaan en tal van andere spelletjes, de bungeejump toestellen waren constant in gebruik, terwijl op het podium diverse dansgroepen hun beste beentje voorzetten, afgewisseld door optredens van artiesten op charmante wijze aan elkaar gepraat en voorgesteld door topzangeres Claudia Moods die zelf ook enkele songs ten gehore bracht.

Door Dick Muijs.

Jubileum Waterfestijn Ypenburg opnieuw druk bezocht.

In de luwte van dit spektakel was de braderie opgesteld waar velen een kijkje kwamen nemen en zich lieten voorlichten over tal van interessante zaken. Ook de eet-en dranktentjes  hadden niets te klagen.

Maar het hoogtepunt blijft toch de traditionele drakenbootrace. 12 teams hadden zich hiervoor ingeschreven, waarbij, en dat was nieuw,  2 boten met kinderen en zij vonden het erg leuk! Ook de Politie was weer van de partij, na jaren van afwezigheid. Dit meedoen werd zeer gewaardeerd. Tijdens de race werden de peddelaars hartstochtelijk aangemoedigd door de  meegekomen familieleden en vrienden. De finalisten zorgden voor een zeer spannend slot met als uitslag: vierde het team van Lord of The Rings met 42.28 seconde, derde prijs voor Cool Daddy met 41.86,  tweede prijs Botary met 41.00  en de winnaar Oud Fit in de mooie tijd van 40.87 seconde. Alle kinderen die een zwemdiploma hadden mochten nog een extra rondje varen en kregen ook een leuke prijs.                        

Wethouder Ypenburg/Leidschenveen Kavita Parbhudayal reikte de prijzen uit, onder toeziend oog van stadsdeeldirecteur Petra Sevinga. Met als muzikale uitsmijter de band So What! werd deze 10e editie van het Waterfestijn afgesloten.                                                               

Het organisatieteam wil alle deelnemers en instanties hartelijk bedanken voor hun inzet en medewerking. Heeft u zin om als vrijwilliger aan dit grootste evenement op Ypenburg mee te willen werken, geef u dan op via www.waterfestijnypenburg.nl of info@waterfestijn.nl.  Tot volgend jaar!                                                                                           

Waterfestijn 2019 werd mede mogelijk gemaakt door Gemeente Den Haag, Fonds 1818, Rotary Rijswijk-Ypenburg, ROC Mondriaan, Set in Motion, TrashUre Hunt, Bewonersplatform Ypenburg !mpressed Druk en Print, Dragon Events.

foto: ©Dick Muijs


Terug
dinsdag 25 juni 2019 12:56:26 Categorie: Laatste Nieuws Ingezonden door: Rob