Laatste Nieuws

Praat mee over vrouwenemancipatie

 

De gemeente maakt nieuw beleid voor vrouwenemancipatie. Hoe denk u hierover? Wat verwacht u van de gemeente en wat draagt u zelf bij? Meld u aan voor de themagesprekken. 

Is uw organisatie nauw betrokken bij 1 van onderstaande thema’s of alle 3? Of bent u persoonlijk enthousiast en wilt u uw stem laten horen? Ga mee op zoek naar antwoorden. 

Praat mee over vrouwenemancipatie

Bijeenkomsten

Maandag 27 mei 2019 van 15.00 tot 17.00 uur

Thema: Weerbaarheid

Geweld is een middel om de vrouw te onderdrukken en komt nog steeds schrikbarend veel voor. Tegenwoordig ook in de digitale wereld en veel hiervan is niet zichtbaar. Hoe worden jonge dochters weerbare vrouwen?

Vrijdag 14 juni 2019 van 15.00 tot 17.00 uur

Thema: Preventie van genderongelijkheid

Uit de cijfers blijkt dat jonge vrouwen en meisjes in Den Haag zich niet gelijkgesteld voelen met de kansen en mogelijkheden die mannen krijgen op bijvoorbeeld de arbeidsmarkt. Het overheidsbeleid in Zweden en Canada bewijst dat door het aanpakken van genderongelijkheid bijvoorbeeld de ongelijke lonen verdwijnen. Hoe komt er een gelijkwaardig toekomstbeeld en worden jonge vrouwen aangemoedigd de kansen te pakken die er zijn?

Locatie

Alle bijeenkomsten zijn in The Student Hotel, Hoefkade 9. Na afloop van elke bijeenkomst is er een borrel om na te praten.

Aanmelden

Meld u aan via emancipatie@denhaag.nl.
Terug
vrijdag 24 mei 2019 06:40:58 Categorie: Laatste Nieuws Ingezonden door: Rob