Laatste Nieuws

Opening Tong Tong Fair op 23 mei

Wethouder Richard de Mos opent de 61e editie van het grootste Indische evenement in Nederland.

Het evenement dat de Indische cultuur viert, vindt dit jaar plaats van 23 mei tot en met 2 juni op het Malieveld in Den Haag. Op donderdag 23 mei verzorgt loco-burgemeester en wethouder Richard de Mos de officiële opening. Het openingsprogramma bestaat onder andere uit een optreden van krontjong-orkest Tugu Cafrinho uit Jakarta, een voordracht door Yvonne Keuls en traditionele Tari Betawi-dans door InaDance. Ondel-ondel, de reusachtige poppen kenmerkend voor het straatbeeld in Jakarta, benadrukken de aanwezigheid van hoofdstad Jakarta op de Tong Tong Fair.

Ga voor het volledige programma van de Tong Tong Fair naar www.tongtongfair.nl.Opening Tong Tong Fair op 23 mei

 

De Tong Tong Fair is sinds 1959 hét event in Nederland voor de Indische cultuur, een cross-over van Oost en West. Meer dan de helft van de deelnemers reist exclusief voor de Tong Tong Fair vanuit Zuidoost-Azië naar Nederland. In 2019 worden 80.000 bezoekers verwacht. Er zijn 310 voorstellingen op 5 podia gedurende 11 dagen. Naast buitenlandse artiesten zijn er optredens van Loïs Lane, Sjors van der Panne, Boi Akih met dansers Tim Persent & Heather Ware, Adriaan van Dis, Marion Bloem, topchefs Pascal Jalhay en Jermain de Rozario e.v.a. Zie www.tongtongfair.nl/programma

De Tong Tong Fair is geworteld in de Indische hoofdstad van de wereld, Den Haag, en komt voort uit de Pasar Malam Tong-Tong/Besar. Het is een actuele mix van Oost en West en altijd in beweging. Door samenzijn en creativiteit blijft de Indische cultuur zich ontwikkelen. De Tong Tong Fair is een optelsom van een internationale beurs, een food event en een cultureel festival, georganiseerd in diverse themapaviljoens met podia.

 
Terug
woensdag 15 mei 2019 12:28:43 Categorie: Laatste Nieuws Ingezonden door: JWML