Laatste Nieuws

1e lustrum Bouwdorp Ypenburg

 

Aankomende zomer organiseert YMCA Ypenburg alweer voor de vijfde keer het bouwdorp in de wijk Ypenburg. Wat begon als een wild plannetje aan de keukentafel, wordt langzaam aan een traditie in de wijk, waarbij de inzet van vele vrijwilligers en ouders 200 kinderen een week lang hutten timmeren.


Bij het bouwdorp timmeren de kinderen ’s ochtends hutten van pallets en afvalhout, en ’s middags worden er grote groepsspelen en activiteiten georganiseerd, zoals de spellenmiddag, het keuze programma en de speurtocht in de wijk. En als het weer het toelaat, mogen de kinderen op donderdagavond in hun eigen hut blijven slapen.1e lustrum Bouwdorp Ypenburg

‘Het is mooi om te zien hoe creatief zo’n groepje kinderen is, en hoe goed ze samenwerken,’ verteld vrijwilligster Dionne, ‘ze zouden het liefst de hele dag timmeren! Aan het eind van de week zijn wij vaak helemaal op, maar voor het plezier van de kinderen is dat het zeker waard!’


Uiteraard kan de week ook nog meer vrijwilligers gebruiken. Met elke extra vrijwilliger die meegaat kunnen er weer ongeveer 8 kinderen mee.

Het bouwdorp is voor kinderen tussen de 6 en 14 jaar. Dit bouwdorp wordt georganiseneerd van 26 tot en met 30 augustus, en zal plaatvinden op het GAVI-terrein achter het hofbad, naast de stadscamping. Het bouwdorp kost 45 euro voor de hele week van maandag tot en met vrijdag, en is inclusief lunch en t-shirt. Voor wie de bijdrage een probleem is, kan een beroep worden gedaan worden op het YMCA Jeugdfonds. Wil je meer weten over het bouwdorp, of wil je je inschrijven, kijk dan op: www.ymcaypenburg.nl.
Terug
woensdag 15 mei 2019 10:36:03 Categorie: Laatste Nieuws Ingezonden door: JWML